Bekijk grote foto's
Fijne gezinscamping
Overdekt en verwarmd zwembad
Sauna en solarium
Gezellig restaurant
Natuurgebied de Harz
Leuke fiets- en wandlroutes rond de Harz
Natuurlijk luchtkuuroord
Natuur, cultuur
3 km

Boeken op camping Knaus campingpark Walkenried? Kies hier verblijf en organisatie:

 STAANPLAATSEN

Over camping Knaus campingpark Walkenried, Niedersachsen / Harz

Campingpark Walkenried ligt in het hartje van landelijk Duitsland, in Niedersachsen en aan de rand van het schitterende natuurgebied Harz, met eindeloze bossen, meren en heuvels. Bij camping Walkenried horen een 0,3 ha groot meer en een verwarmd binnenzwembad. De camping is erg rustig gelegen aan de oostelijke rand van Walkenried in het zuidelijke deel van de Harz.
De Harz-Radrundweg en het lange afstand wandelpad Harzer Grenzweg lopen direct langs de camping. Een paradijs voor wandelaars en fietsliefhebbers dus.

Zwemmen, wandelen, fietsen, het kan allemaal
Op camping Walkenried is een gratis binnenbad om ’s morgens een frisse duik te nemen. Op 6 kilometer ligt een fijn buitenbad. Overdag maak je heerlijke wandelingen door de omliggende bossen, langs rustieke, bijna middeleeuws aandoende dorpjes en eeuwenoude kloosters en ’s avonds kun je bij een open haard zitten om daar te genieten van een plaatselijke (houthakkers-) specialiteit met daarbij horende borrel. Ook kun je 's avonds na een lange wandeling op camping Walkenried uitgebreid bijkomen in de sauna of het solarium. In het restaurant staan Duitse of Kroatische specialiteiten op de kaart.

Lekker sportief kamperen in de Harz
Mag voor jou een vakantier er sportiever uitzien? Op ca. 16 km van camping Walkenried kun je zeilen, surfen en zelfs duiken behoort tot één van de vele opties. Voor de echte waaghalsen is er op 18 km van de camping een bikepark met 7 afdalingen te vinden. Nog niet genoeg? Dan kun je op ca. 40 km van camping Walkenried tokkelen boven een diepe afgrond (met snelheden tot 85 km/h), en ook een afdaling maken waarbij je van 43 meter hoog naar beneden abseilt.

Het centrum van het luchtkuurood Walkenried ligt op een afstand van ongeveer 800 meter. Voor diverse culturele uitstapjes kun je terecht in: Goslar, Ilsenburg, de smalspoorbaan naar ''de Brocken'' en Quedlinburg. Het culturele hoogtepunt van deze vakantie ligt slechts op (ca.) 1,5 km van de camping, hier vind je namelijk het Zisterzienser Museum in Kloser Walkenried. Een prachtige abdij die rond 1127 is gebouwd door gravin Adelheid van Klettenberg. De moeite waard is ook het kleine stadje Bad Sachsa, dat slecht 5 kilometer van camping Walkenried ligt.

De omgeving van Walkenried, tussen de steden Göttingen en Nordhausen, heeft alles wat je voor een fijn ontspannen vakantie nodig hebt.

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping Knaus campingpark Walkenried!


Boeken op Knaus campingpark Walkenried

camping Knaus campingpark Walkenried heeft diverse aanbieders van accommodatie.
Suncamp verhuurt hier luxe ingerichte tenten. Stacaravans worden hier verhuurd door VacanceSelect en Suncamp. Staanplaatsen voor tent of caravan worden aangeboden door Suncamp.