Animatie - lust of last?

 21 Mei 2015   Femke

Behoor jij tot de categorie ‘animatie en anders niet’ of ‘animatie liever niet’? Waar je kinderen op de ene camping vermaakt worden door een zeskoppig animatieteam, moet je op de andere camping zelf aan de slag. Met zwemmen, kleuren, voetballen en speurtochten lopen.

Kreeg je nu zojuist de kriebels bij de term ‘aan de slag moeten’? Had je liever het woordje ‘mag’ zien staan in plaats van ‘moet’? Dan heb je het antwoord al. Jij bent een ouder die zijn of haar kids in de vakantie juist niet uitbesteed. Die vakantie ziet als quality time met het gezin en allesbehalve zit te wachten op de kinderdisco, het knutseluurtje en de zeskamp. Er is door jullie drukke levens het hele jaar door al zo weinig tijd voor elkaar. Jullie hebben wat in te halen!

Is het woordje ‘moet’ je daarentegen niet eens opgevallen? Dan schat ik de kans dat je deze zomer op een camping mét animatieprogramma wilt staan, vrij hoog in. Jij en je partner samen met een wijntje voor de tent, terwijl de kinderen fijn spelletjes aan het doen zijn in de miniclub. Jij met je boek op een stretcher en je kinderen met leeftijdsgenootjes op de zeephelling. Dat idee. De ene camping houdt het bij een uurtje knutselen per dag en af en toe een fietstocht. De andere heeft praktisch 24/7 kinderopvang. Wat je ook zoekt, er is keuze genoeg.

Animatie op de camping - ieder het zijne

Zo vind je op huurtent.nl al snel 138 campings binnen Nederland met een recreatieteam. Zoek je het ook of vooral buiten Nederland? Dan is de lijst met geschikte campings al snel groter dan 500! Zowel grote als kleine campings blijken over animatie te beschikken. Zowel campings in binnenland als in buitenland weten dat veel mensen leuke activiteiten willen ondernemen in de vakantie. En wat is er nu makkelijker dan dat die activiteiten lekker voor je georganiseerd worden? Zo hoef je zelf niet meer uit te zoeken waar je het best een kano kunt huren of waar je in de buurt kunt sporten. Je kinderen hoeven niet meer de camping af te struinen voor vriendjes en vriendinnetjes. Ze gaan gewoon op dag 1 naar de kidsclub en voilà. Daar zitten de vakantievriendjes en -vriendinnetjes voor het kiezen. Geen wonder dat er zoveel mensen zijn die fan zijn van animatie op vakantie!

Sta je nog open voor een tip, voordat je enthousiast aan het boeken slaat? Mooi. Ik zou als ik jou was even op de doelgroep van het recreatieteam letten. Soms worden er activiteiten georganiseerd voor alleen de jongste kampeerders, soms speciaal voor de tieners en soms voor het hele gezin. Ook het checken van de periode is niet onverstandig. Ik kan me nog een vakantie herinneren waarin onze regio als laatste vakantie had en wij dus iets buiten de bouwvakvakantie weg gingen. Het is toch minder om te ontdekken dat alle leuke dingen in het hoogseizoen hebben plaatsgevonden en dat eind augustus al als naseizoen geldt… Er zijn uiteraard ook campings genoeg die van het voorseizoen tot en met het naseizoen een recreatieprogramma hebben. Even goed lezen en je bent gegarandeerd van vermaak.

Tot slot nog even voor de gezinnen waarin de kinderen helemaal niks om animatie geven en liever zelf spelen of met papa en mama. Voor de jongeren of ouderen die niet zitten te wachten op een kinderdisco op het terras en een lampionnenoptocht langs de caravan. Als je het vakje ‘animatie’ op huurtent.nl uitklikt, komen er nog eens 62 extra campings tevoorschijn. En dat is alleen nog maar in Nederland. Daar zit er vast eentje voor jou tussen. En anders kijk je gewoon naar de campings in België. Of Frankrijk. Of Italië. Of…

Ik wens je een sportieve, culturele, creatieve en vooral gezellige vakantie toe deze zomer!
Anderen lazen ook onze blogs over  belevingkinderenvakantiecampingkamperentips