Antwoord op al je vragen over vroegboeken

 28 Oktober 2021   Typisch Fem


Vroegboeken?


Wil je jouw zomervakantie 2022 vroegboeken? Dan geniet je niet alleen van meer zekerheid en langere voorpret. Vroegboeken betekent namelijk ook dat je nog ruime keus hebt! En kies je ervoor om vroeg te boeken? Dan profiteer je ook nog eens van de allerhoogste vroegboekkorting.

Of je nu wilt niksen op het strand van Italië, van camping naar camping wilt toeren in Frankrijk of glamping wilt uitproberen in Tsjechië, Spanje of eigen land. Bij Huurtent kun je kiezen uit honderden zomervakanties en vele vroegboekdeals. Ons aanbod van Europese vakantieparken en campings is enorm, zowel voor de raskampeerder als de glampingliefhebber.


Voor wie is vroegboeken ideaal?

Vroegboeken is fijn voor iedereen die aan de schoolvakanties vastzit, of om een andere reden niet zo flexibel is qua vakantiedagen opnemen. Hoe vroeger je je zomervakantie vastlegt, hoe beter je plek op de camping en belangrijker nog misschien: hoe sneller je zeker weet dat je ook echt in jouw favoriete accommodatie terechtkunt! Daarnaast is ook het financiële aspect reden voor veel mensen om vroeg te boeken. En nog iets: bij vroegboeken heb je meer tijd om dagtripjes en excursies te plannen!

Vroegboeken: hoe vroeg is vroeg?

Wat is vroegboeken nu eigenlijk precies? Hoe vroeg moet je boeken om vroegboekkorting te krijgen? Deze vraag krijgen we nog wel eens in onze inbox. Bij de meeste reisorganisaties hebben we het over de periode van half december tot begin februari of soms begin maart. Let wel: de precieze data verschillen dus per organisatie. Soms is er zelfs nog een verschil tussen ‘gewone’ vroegboekkorting en ‘vroegboekkorting plus’, speciaal voor de allersnelste boekers. Tja, ook operators willen snel zekerheid natuurlijk. Kortom: hoe eerder je boekt, hoe hoger de korting.

Vroegboeken: hoe hoog zijn de vroegboekkortingen?

Meestal bedraagt de hoogte van de vroegboekkorting ongeveer 10%. Organisaties als Villatent en Suncamp hebben nu al vroegboekdeals online staan die neerkomen op ongeveer 90% van de oorspronkelijke reissom. Gustocamp heeft voor vroegboekkortingen tot wel 30% en bij Vacanceselect strooien ze in juli en augustus 2022 met kortingen tussen 5 en 15%.

Naast de vroegboekkorting profiteer je vaak van andere voordeeltjes als je vroeg boekt. Zo mag je bij Sunlodge gratis je boeking wijzigen tot twee maanden voor vertrek en zegt Easytent dat je pas vier weken voor aankomst hoeft te betalen en kosteloos mag annuleren tot april 2022. Ook fijn.

Is vroegboeken voordeliger dan last minute boeken?

Het klinkt een beetje gek misschien, zeker na het lezen van het vorige antwoord. Maar vroegboeken betekent niet automatisch dat je de allerlaagste prijs betaalt voor je vakantie. Eigenlijk heeft het alles te maken met het principe van vraag en aanbod. Als veel mensen vroegboeken, is het aanbod daarna kleiner, waardoor de prijzen weer stijgen. Boeken er weinig mensen en moet de reisorganisatie op het laatste moment nog accommodaties vullen? Dan kan een last minute aanbieding ineens goedkoper uitpakken. Wil je echter naar een populaire camping? Dan is de kans groot dat vroegboeken loont!

Vroegboeken: tot wanneer geldt de vroegboekkorting?

Zie vraag 1. De meeste vroegboekkortingen gelden tot ergens in februari. Bij Vodatent is dit 1 februari 2022, maar 1 maart zien we ook regelmatig voorbij komen.

Moet ik nog ergens op letten als ik kies voor vroegboeken?

Aangezien er veel tijd tussen je boeking en je zomervakantie zit, kan er in principe nog van alles gebeuren. Een annuleringsverzekering afsluiten is dus geen overbodige luxe. Onzekerheden rondom Covid zijn bij de meeste reisaanbieders inmiddels standaard ingebouwd. Kijk even goed naar de voorwaarden voordat je boekt.

Vroegboeken zomervakantieDus wil je zeker zijn van een plek in het hoogseizoen? Kies dan nu voor een vroegboekdeal! Of nou ja vooruit, volgende week kan ook nog ;-)
Anderen lazen ook onze blogs over  vroegboekkortingvroegboekenzomeralgemeenaanbiedingactieboekingsalarmvakantie boekenVacanceselectSuncamp