Arles: de romeinen maar ook Vincent van Gogh

 21 November 2017   Huurtent

Tijdens ons bezoek aan de Petit Camargue zijn we per auto vanaf onze camping richting Arles gereden. Een van de steden die je werkelijk moet bezoeken als je in deze regio bent (Bouches-du-Rhone). Arles is zo’n beetje de poort van de Camargue te noemen vanwege de ligging op de splitsing van de Grote Rhône en de kleine Rhône. Wederom liepen wij door een Zuid Franse stad waar de sporen van de Romeinse tijd zichtbaar zijn in de vorm van een indrukwekkend Amfitheater, het St.-Trophime klooster met de prachtige romaanse kerk, de obelisk en nog veel meer.

Arles met het Amfitheater


Vincent was here!

Verder is Arles zeer nauw verbonden met Vincent Van Gogh. De periode dat Vincent hier verbleef was slechts 14 maanden, van februari 1888 tot mei 1889 en het was een periode waarin hij zijn meeste werken maakte (300), dankbaar gebruik makend van het prachtige licht in deze Zuid Franse regio.

Espace van Gogh


Ben je in Arles dan is een van de toppers de wandelroute langs de plekken die geschilderd zijn door Vincent Van Gogh. Een beschrijving van deze wandelroute is te krijgen bij het Office du Tourisme en is aangegeven door borden met daarop de afbeeldingen van het betreffende schilderij en uitleg.

Place du Forum


Terrasse du café le soir


Wij begonnen bij het Place du Forum waar het bekende schilderij van Vincent (Terrasse du café le soir) gemaakt is. Vandaar uit liepen wij de route en kwamen onder andere langs de Pont de Trinquetaille, Place Lamartine (het gele huis), Het ziekenhuis van Arles (Espace van Gogh ), de Arena, Rue Mireille (waar de oude molen stond) en de brug van Langlois. Een fantastische wandeling om Arles van links naar rechts te verkennen en genoeg terrasjes om af en toe een lekker ijsje te nuttigen.Lees ook ons bezoek aan Montpellier
Anderen lazen ook onze blogs over  ArlesCamarguefietsroutesfietsenfietsvakantiekamperenregiosreizenstadswandelingwandelenZuid-Frankrijkcitytrip