Autovakantie met kinderen, kan dat leuker?

 20 Maart 2015   Femke

Achterbankapps

Met het gezin op vakantie gaan is leuk. Dat vind ik echt. Maarre… die reis ernaartoe. Kan dat niet anders? Hartstikke knus hoor, met z’n allen op een paar vierkante meter, maar als ik tien uur lang in een auto heb gezeten, begin ik toch wel hevig naar de eindbestemming te verlangen. Zoals altijd is de reisduur veel te optimistisch begroot en zijn er de nodige plas- drink- en beweegpauzes over het hoofd gezien. Hellup! Hoe lang nog?

Ik ben niet de enige die elke 50 kilometer vraagt of we er al bijna zijn. Mijn kinderen kunnen er ook wat van. Terwijl ik druk ben met sturen, navigeren, koekjes aangeven en lege pakjes drinken opruimen, vervelen zij zich stierlijk. Met de meivakantie en de zomervakantie in aantocht, ben ik eens gaan uitzoeken hoe de reis relaxter kan. Gezelliger. Educatiever. En had ik rustiger al genoemd?

Autovakantie met kinderen


Een multifunctioneel, alles snappend en altijd luisterend spelmaatje voor de achterbankpopulatie blijkt hier de redder in nood. Ik geloof niet dat ik een gezin ken zónder zo’n alleskunner, dus mijn plan van aanpak is voor iedereen uitvoerbaar. Dankzij deze superuitvinding hoeft bovendien niet de hele inhoud van de boekenkast, spellenkast en speelgoedkist mee, dus het scheelt je ook nog eens bagageruimte. Lang leve de iPad! En vooruit, voor deze keer mogen jullie ook mama’s iPhone…

Autobingo
Een paar jaar geleden knipte ik ze nog kindertijdschriften. Tegenwoordig vul je de bekende bingokaart virtueel in. Politiewagen? Check. Verkeersborden? Check. Zelfs ‘Bingo’ hoeven de kinderen anno 2015 niet meer zelf te roepen. Gezellig, zo’n bingo-app.

Koken met sterren
Taartjes leren bakken, sushi rollen of een smoothie maken? Laat je kinderen spelend koken met Sara’s Kookcursus, waar ze sterren kunnen verdienen met hun recepten. Voor de jongste kinderen, die nog niet kunnen lezen, wordt het spel gesproken. Wel zo makkelijk.


Kleien zonder klei
Voor de crea's onder de kinderen: hier kun je je energie kwijt. Je hoeft niet te wachten tot de knutselmiddag in de kinderclub. Wat dacht je van in de auto een leuke vaas draaien en beschilderen? Extra leuk: je kunt je virtuele vaas 3D laten uitprinten en zelfs laten opsturen naar jouw huisadres. Wie had dat tig jaar geleden gedacht?

Ontdek je plekje
In apps als TopoMaster nemen onze eigen Andre Kuipers en National Geographic jouw kinderen letterlijk mee op reis. Topo wordt een eitje door de leuke feitjes en bijzondere foto's. De juf zal je dankbaar zijn na de vakantie.

’t Kofschip meets de tafel van 6
Oefenen met rekenen, de taalvaardigheid opschroeven en de woordenschat uitbreiden. De meeste kinderen ervaren dit op school als hard werken. Op de achterbank van de auto voelt het daarentegen als spelen. En da’s uiteraard veel leuker!

Verder kwam ik nog tegen: een aankleedapp, puzzelapp, memoryapp, voorleesapp en muziekapp. Moet goed komen deze zomer, denk ik zo.Anderen lazen ook onze blogs over  reizeninternettipsvakantieonderwegkinderenbaby