Beter een goede buur, ook op vakantie

 30 September 2014   Anique

Aangekomen in Frankrijk stap ik in de auto met de plattegrond van de camping in mijn bezweette hand. De warme broek, die in Nederland nog nodig was, plakt overal. We rijden een hele bruine, Nederlands, Frans, Spaans, Engels én Swahili sprekende receptionist achterna, die in zijn golfwagentje de weg wijst naar de plek die we de komende weken ‘thuis’ gaan noemen. En dat is verdomde spannend. Elke keer weer is dit het moment dat ik kriebels in mijn buik krijg. Wat als de campingeigenaar een getalenteerde photoshopper is? Of wat als ik bij binnenkomst de neiging heb om Rob Geus te bellen? Ik stel mezelf gerust, de beoordelingen van andere reizigers op Huurtent.nl waren erg positief.

Nee, de reden voor mijn gezonde spanning is wie onze buren zullen zijn. Bij de boeking konden we helaas niet aanvinken ‘gezellige, doch rustige, betrouwbare buren gewenst’. Dat zou fijn zijn, want nondeknetter, wat heeft een buur veel invloed op je vakantie.

Aangekomen bij mijn tent blijkt dat we zijn omsingeld door Hello Kitty en Bob de Bouwer handdoeken. Achter ons hangt een Harley Davidson jas en staat de tafel vol met peuken en lege bierflesjes. Ik moet even slikken.

Beter een goede buur


Na een paar uurtjes blijken we dankzij een nabijgelegen speeltuin te wonen in het kinder-getto van de camping. Kleuters terroriseren met hun driewielers ons straatje, waardoor we de eerste uren de straat niet eens durven over te steken. Ook het geschreeuw is s ’morgens niet zo prettig. Maar na een paar dagen waarderen we de automatische wekker en vermaken we ons kostelijk om de apenstreken van de kinderen. Geen beter entertainment, als de moeder van Jantje met de vader van Pietje een discussie voor onze tent voert welke driewieler nu van wie was.

De ruige kampeerders achter ons schrikken ons aanvankelijk een beetje af. Iedereen drinkt en rookt, de hele dag. Ook schrikken we van de piercings die de buurman in zijn voorhoofd heeft zitten (en op heel veel plekken meer). Maar na een paar dagen blijkt dat deze mannen hele goede tegenstanders zijn met jeu de boules en juist zij zorgen ervoor dat wanneer het regent, tijdens onze afwezigheid, onze spullen binnen worden gezet.

Het is dus altijd even spannend, en nog vaker even wennen. Maar ach, of de buurman nu een gepiercete motorrijder is, een brave huisvader of directeur van een multinational, iedereen lijkt in zijn korte broek en verbrande neus ineens erg veel op elkaar. En ondertussen kun je heerlijk van elkaars verschillen genieten. Want zeg eerlijk, zittend voor je tent is het schouwspel van al je buren de beste animatie die je je kan wensen. Wij hadden in ieder geval geen TV nodig, niet eens een boek.
Anderen lazen ook onze blogs over  vakantiecampingkamperen