Dé kampeertrend voor vakantie 2017 blijft glamping

 6 November 2016   Virginie

Voor de kampeervakanties 2017 zien wij nieuwe trends ontstaan. Binnen de glampingtrend zien we steeds meer Lodgedorpen! De lodgetenten met sanitair en de avontuurlijke safaritenten staan nog steeds hoog op het verlanglijstje van gezinnen die voor comfort gaan. Behalve dat je stijlvol kampeert in een bijzondere accommodatie is de sfeer in zo'n dorp ook stijlvol te noemen.

Trend 2017:Lodge- en glampingdorpen

Kies je bijvoorbeeld voor een vakantie aan de Costa Dorada, Spanje, dan kun je in 2017 op vijfsterrencamping Sanguli een prachtige stacaravan Masai Lodge in een heus Afrikaans dorp boeken! Deze erg grote camping weet wederom iets bijzonders neer te zetten. Vanaf 2017 kun je hier logeren in een Afrikaanse entourage. Er zullen 5 verschillende vakantiewoningen aangeboden worden. De stacaravan MasaiLodge kun je nu al boeken bij Eurocamp. Deze lodge-accommodatie is geschikt voor max. 4 volwassenen en 1 kind er zijn 2 ruime slaapkamers, een woon-eetkamer en een compleet ingericht keukenblok. En vind je dit niet luxe klinken, wat dacht je van WIFI, Flatscreen TV en overdekt terras. Verder is het linnenpakket en de handdoeken inclusief.

MasaiLodge op camping Sanguli


Glampingspecialist Selectcamp heeft diverse Glamping Villages. De mooie lodge-accommodaties staan hier zo opgesteld dat je een gezellige glampingsfeer krijgt. Het dorp is autovrij zodat je je kinderen met een gerust hart kunt laten spelen. Rondom je vakantietent is genoeg privacy. De glampingdorpen vind je slechts op een selectie campings. Op de campings Le Serignan Plage, Vigna Sul Mar en Barricata vind je een lodgevillage met lodgetenten. Op camping Orbetello staan in het dorp zowel lodgetenten als lodgesuites en de nieuwe CountryTenten.


Glamping Villages


Nog een glampingtrend 2017 zijn de strandhuisje aan de Nederlandse kust.

Wat dacht je van een strandlodge, een glampingervaring aan de Nederlandse kust in 2017? Het moet toch heerlijk zijn om ’s morgens wakker te worden van het geluid van rollende golven? Landal Beach Resort Ooghduyne verhuurt 81 strandhuisjes. Zet deze vakantie aan zee maar vast in je agenda en boek ver vooruit want deze huisjes zijn erg geliefd!

Strandhuisjes Landal Beach Resort Ooghduyne


Gelukkig kun je op strandpark de Zeeuwse Kust van Ardoer (slechts 250 meter van de Zeeuwse kust gelegen) tevens voor een beachlodge aan het strand kiezen. Ook hier kun je met je voeten in het zand genieten van zon, zee en strand. Er worden diverse strandlodges voor 5 tot 8 personen aangeboden. Wil je met je gezin je vakantie doorbrengen op Schouwen Duiveland dan is deze camping een aanrader. Behalve de strandlodges kun je hier ook verblijven in mooie vakantiehuisjes met de namen als Strandgaper, Jutter, Boormossel of Oester.


Verder ligt op Ameland aan de voet van de Hollumer duinen vakantiepark Boomhiemke van Roompot vakanties. Aan de rand van het natuurgebied in de duinen worden diverse duinvilla’s, duinchalets en duinbungalow’s verhuurd.
Kun je nog niet kiezen uit de diverse strandhuisjes, dan hier nog een Tip: Vakantiepark Kijkduin hier kun jelogeren aan het strand in Haagsestrandhuisjes (5 pers.) of Kijkduinstrandhuisjes (4 pers.). Op dit vakantiepark is het strand op loopafstand en je fietst zo de gezellige boulevard van Kijkduin of Scheveningen op.

Of kies je uiteindelijk toch voor de Bach-to-Basic trend in 2017?


Jazeker Back-to-Basic is een favoriete trend. Duurzaamheid, je vakantie beleven in sobere chalet of basistent op kleine groen campings. Je water spaarzaam gebruiken en je eigen vuurtje stoken. En dat alles met veel ruimte om je heen, zodat de kinderen heerlijk kunnen spelen. Wat wil je eigenlijk nog meer rust, ruimte en niet teveel gedoe!

Al met al moet jij de keuze maken die bij jou en je gezin past! Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie in Europa kijk dan hier



Anderen lazen ook onze blogs over  2017trendsglampingstrandstrandhuisjeglampingdorpen