Dames die vakantiekoffer hoeft niet zo vol!

 25 Juli 2014   Femke

Less is more

Tuurlijk. Je weet dat je iets te veel meeneemt. Dat de helft ook volstaat. Ergens besef je ook wel dat je die killer heels niet gaat dragen op de camping en dat het er toch niet van gaat komen je haar te föhnen. Dames, het kan écht met minder bagage. Zowel voor jezelf als voor je man en kinderen, want ja, ik weet dat je ook hun bagage in moet pakken. Meer ruimte in de kofferbak en lichtere koffers. Klinkt goed, maar hoe dan? Wat neem je wel en wat neem je niet mee?

Checklist
Maak een checklist en hou je eraan! Een inpaklijst zorgt er bovendien voor dat je niets belangrijks vergeet. Wat wij Nederlanders het meest vergeten? Opladers voor telefoon en camera, extra contactlenzen, zonnebril, wereldstekker en medicijnen. Vanaf nu dus mooi niet meer!
Heb ik dit écht nodig?
Is het je de afgelopen 4 zomers met moeite gelukt 1 boek uit te lezen? Misschien dat 4 boeken dan ook dit jaar ietsje te ambitieus is. Eten je kinderen écht niets anders dan de hagelslag en pindakaas van thuis? Als het er niet is, vragen ze er waarschijnlijk ook niet naar… Natuurlijk is het leuk om een sjiek jurkje mee te nemen voor als je gaat dineren - en een zeiloutfit die je aan kunt in het geval je door de koning en koningin wordt uitgenodigd op hun jacht - maar wees eens eerlijk… Veel meer dan slippers, zwemkleding en een setje schone kleren heb je waarschijnlijk niet nodig. En mocht je echt iets missen, dan hebben ze daar ook winkels. Heb je meteen een excuus om te gaan shoppen.

Trek zware kleding aan
Stevige wandelschoenen: 42% van de Nederlanders neemt ze mee. Als je deze aantrekt in het vliegtuig, scheelt dat veel ruimte en gewicht in je koffer. Hetzelfde geldt voor je jas en lange jeans. Dit jaar laat jouw koffer met dunne jurkjes en topjes de weegschaal op Schiphol eens niet op tilt springen.

Handdoeken en beddengoed
Het loont om vooraf te informeren of er al badlakens voor je klaarliggen. Ook voor niets in de auto gepropt beddengoed is zonde.

Toiletspullen
In een week was je misschien 3 keer je haar, dus een volle fles shampoo is niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor douchegel, deodorant, tandpasta en ga zo maar door. Het aanschaffen van kleine reisflesjes loont de moeite!

Lukt het je ondanks alle goede adviezen toch niet om die tweede stapel t-shirts thuis te laten? Niet getreurd. Als je ze oprolt in plaats van opvouwt, nemen ze bijna geen plek in beslag. Je man zal dus het belachelijke aantal shirts niet eens opmerken. Als hij überhaupt een blik in de koffer werpt. Op naar een lichte en stressloze vakantie!


Anderen lazen ook onze blogs over  tipskleding