De definitie van glamping

 5 December 2016   Femke

Glamping hier, glamping daar. Is er nog iemand in de wijde omgeving die het luxe kamperen níet ontdekt heeft? In mijn vrienden- en kennissenkring hoor ik zelden verhalen over kamperen in de oorspronkelijke vorm. Weinig dappere dodo’s meer die gewapend met eigen tent en klapstoeltjes op pad gaan. En zeg nou zelf. Waarom zou je nog gaan campen, als je ook kunt glampen?

Glamping in alle maten Waar we het vroeger vooral hadden over comfortabel kamperen in een safaritent of lodgetent midden in de natuur, wordt tegenwoordig een verblijf in een ingerichte bungalowtent of aangeklede stacaravan ook glamping genoemd. In het groen hoeft de accommodatie ook al niet meer te staan. Glamping is luxe. Gemak en comfort. Glamping is op kleine campings. Op grote campings. Glamping is overal!

Dag luchtbed en zaklamp …

In den beginne kwamen de safaritenten op de kampeermarkt. Ze verschenen op groene, avontuurlijke campings, waar je met je gezin heerlijk kunt genieten van de rust, de ruimte en de luxe. Het comfort van gewone bedden, een eigen keuken… dat is wel even wat anders vergeleken met die kampeervakantie die we vroeger met onze ouders beleefden. Geen wc-rol meer onder onze arm. Geen getob met luchtbedden, eenpits gasstelletjes en zaklampen. Een verademing!

… halloooo glamping accommodaties

Iedereen die logisch nadenkt, snapt dat we dit luxe kamperen op meer plaatsen willen doen met z’n allen. Als gehoor op onze wensen, popten de glamping accommodaties op meer en meer plekken op. In de loop van de jaren heeft menig camping in Europa zichzelf luxe stacaravans, lodgeverblijven, volledig ingerichte huurtenten, safaritenten en vakantiewoningen aangemeten. Zo is glamping ook voor het grote publiek bereikbaar geworden.

Glampingdorpen

Op luxe grote campings zie je zelfs hele glampingdorpen ontstaan. De kinderen willen immers ook wat en een beetje vermaak in de vorm van een glijbaan of animatieteam is altijd handig. Een aanbieder die glamping op zowel kleine als grote campings aanbiedt, is Glamping4all. Je zit altijd op een mooie plek op de camping en door het tentdoek van de safari- en lodgetenten ervaar je de natuur en het buitengevoel tóch optimaal. Kijk hier voor het totale aanbod van Glamping4all en onze andere glampingaanbieders, zoals Vacanceselect, Selectcamp, Eurocamp, Tentocamp, Tendi en Greencamp.

Glamping in de toekomst?

Er zijn al safaritenten op palen, in de boom, met en zonder overdekt terras, met airco, een badkamer met ligbad… Hoe ver gaan we? Sauna erbij misschien? Afwasmachine in de keuken? Wij van Huurtent geloven dat - ondanks het feit dat de definitie steeds ruimer wordt - glamping geen trend meer te noemen is, maar een blijvertje.Anderen lazen ook onze blogs over  glampingglampingdorpenbampingtentvakantieaccommodatiebeleving