Gebakken ei en andere vega bbq-inspiratie

 29 Mei 2017   Typisch Fem

Nee, dit keer geen tips over hoe je de lekkerste karbonaadjes of garnalenspiesjes bakt. Zeg nou zelf, goede vlees- en visrecepten voor de bbq zijn er al genoeg. En wie zegt er eigenlijk dat je vlees of vis nodig hebt om lekker te barbecuen?

Vega Inspiratie op de BBQ


Geïnspireerd door mijn vindingrijke buurman op de camping, deel ik hierbij drie briljante vegetarische bbq-recepten. Handig als die gepofte aardappels, vegaburgers en groentespiesen inmiddels je neus uit komen. Of als je gewoon eens wat anders of gezonds wilt na(ast) de zoveelste burger of het tigste sateetje ;-)

1 Gebakken ei op de bbq


Echt, waarom heb ik hier nooit eerder aan gedacht? Ik zweer bij mijn gebakken eitje met peper en zout op zondagochtend, maar op de camping heb ik dit nog nooit gemaakt. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, mits ik de aluminiumfolie niet vergeet natuurlijk. Afgelopen hemelvaartsweekend heb ik namelijk gezien dat een stuk aluminiumfolie - naast een ei - alles is wat ik nodig heb voor een perfect spiegelei van de barbecue. Dubbel vouwen, opstaand randje boetseren en klaar is je pan! Ei erin kletsen, even bakken en klaar is Jan de buurman. Soms is het leven zo heerlijk simpel :-)

2 Gegrilde geitenkaasbuideltjes


Ik had dit gerecht ook ‘gegrilde groentezakjes met geitenkaas’ of ‘groentepakketjes’ kunnen noemen. Je kunt er namelijk in stoppen wat je wilt, al maakt de geitenkaas het wel echt af als je ’t mij vraagt.

Scheur weer een stukje van die rol aluminiumfolie. Maak er een bakje van en vul het bakje met dat waar je zin in hebt. Een simpele suggestie is geitenkaas met wat olijfolie en honing. Voor de variatie stop je er ook een portobello bij, zoals mijn buurman gisteren deed. Een ander (naar mijn idee bijzonder aantrekkelijk) idee is stukken champignons, tomaten, paprika en ui in het buideltje stoppen. Wat gekruimelde geitenkaas, kruiden en olie eroverheen en de goed dichtgevouwen zakjes kunnen het rooster op. Kwartiertje grillen en smullen geblazen!

Geitenkaasbuideltjes


3 Bloemkoolspiesjes


Bloemkool op de barbecue. Is hij nou helemaal gek geworden? Nieuwsgierig eet ik de lichtbruin gegrilde spiesjes en ik geef toe: dit smaakt niet gek. Helemaal niet gek zelfs. Uit navraag blijkt dat de bloemkoolroosjes eerst een paar minuten zijn voorgekookt en besprenkeld met olijfolie, voordat ze aan de spies belandden. En oja, eenmaal van het rooster af en op mijn bord gelegd, werd me geadviseerd er wat citroendressing en paprikapoeder overheen te strooien. Lekker joh! Dit is inderdaad echt helemaal iets anders dan ik gewend ben bij het barbecuen. Stukken smaakvoller dan stokbrood met kruidenboter en iets meer vitamientjes dan een stukje komkommer en een blaadje sla …

Bloemkoolspiesje op de BBQBedankt voor de vega vibes en gezonde inspiratie hè buurman :-). Zelfs mijn kinderen lusten de bloemkool en de gebakken eieren. Dankzij jou pas ik bovendien aan het eind van de zomer ook nog in mijn bikini, dus meer van dit soort tips zijn altijd welkom. Kom je met Pinksteren gezellig bij ons bbq-en? Nemen we twee dagen van tevoren de nieuwste recepten even door. Gezellig!
Anderen lazen ook onze blogs over  etenreceptenbarbecuetipsvoorpret