Het ultieme eilandgevoel!

 22 Januari 2016   Femke

Vakantie vieren op een eiland heeft iets bijzonders. Of het nu een eiland in de Middellandse Zee is of in onze eigen Waddenzee, je vakantie kenmerkt zich door uitgestrekte stranden, een frisse wind door je haren en heerlijk lokaal seafood. En laten we de avontuurlijke reis ernaartoe niet vergeten. Ga jij met de auto of camper op de boot? Of toch liever met het vliegtuig en huur je daar een auto? Er zijn meerdere wegen die naar Sardinië leiden. En naar Corsica, Sicilië en Texel.

Hierbij onze suggesties voor een mooie eilandvakantie!

Sicilie


Sardinië

Het grootste eiland van Italië ligt middenin de Middellandse Zee. Op Sardinië vind je schilderachtige landschappen, een helderblauwe zee, hagelwitte stranden, pittoreske havensteden en karakteristieke dorpjes. Het eiland is omringd met tal van kleine eilandjes en ook de zoutmeren met flamingo’s zijn niet te missen. Sardinië is bijna net zo groot als Nederland en doordat het eiland een smeltkroes is van volkeren en culturen bezit het volop prehistorische monumenten en kerken. Doe als de jetset en boek een verblijf aan de Cost Smeralda. Aldaar is de archipel van La Madalena en Caprera een must see. Ga je meer voor natuur, dan moet je in het groene binnenland zijn. Shoppers en cultuursnuivers halen hun hartje op in de hoofdstad Cagliari of de steden Alghero en Nuoro. Vergeet ook vooral de lokale specialiteiten niet. Sardinië zit vol met trattoria’s met de lekkerste wijnen! Wil je met je eigen auto naar Sardinië? Vanuit Genua kun je met de ferry naar Olbia.

Benieuwd naar onze 15 campings op Sardinië?

Corsica

Corsica hoort bij Frankrijk en is adembenemend mooi. Het oosten van het eiland is het meest toeristisch en daar bevinden zich dan ook de uitgestrekte zandstranden en de meeste campings. Ook aan de grillige westkust is het als kampeerder prima toeven in de bergen of een rotsachtige baai. Corsica staat bekend om haar indrukwekkende rotspartijen, middeleeuwse stadjes met burchten en citadellen en prachtige stranden, waar je goed kunt duiken en snorkelen. Ajaccio is de cultuurparel onder de steden en ook het wereldnatuurreservaat Scandola, gelegen in het gebergte in de omgeving van Porto, mag je niet missen. Er zijn tal van veerdiensten vanuit Frankrijk en de wegen zijn prima berijdbaar. Corsica is meer dan geschikt voor gezinnen met kinderen en doet zijn naam Ile de Beauté alle eer aan!

Deze zomer naar Corsica? Check dan onze 10 Corsicaanse campings.

Sicilië

Niet helemaal eerlijk om over Sicilië te schrijven wellicht, omdat de roots van mijn vriend hier liggen. Toch mag Sicilië niet in deze lijst ontbreken! Sicilië is Italië, en dan een paar jaar terug. Je vindt er verborgen strandjes, veel wijngaarden, olijfbomen en citrusbomen en de historie druipt van het eiland af. Zo zijn er veel Griekse tempels en vind je er invloeden van zowel Italië en Griekenland als de Arabische landen. Wat je beslist moet doen als je op het eiland bent, is de vulkaan Etna bezoeken. Bekende steden zijn de hoofdstad Palermo in het westen, badplaats Taormina in het noordoosten, Catania in het zuidoosten en badplaats Cefalù. Ook leuk: een trip met de boot naar een van de Eolische eilanden ten noorden van het eiland. Je bereikt Sicilië met de boot vanaf Genua of natuurlijk met het vliegtuig. Ryanair heeft een voordelige lijndienst. Vakantie vieren op Sicilië is een belevenis! Maarre… niet allemaal tegelijk hoor. Dan is er voor ons geen plek meer komende zomer.

Sicilie



Net als ik naar Sicilië deze zomervakantie? Bij Huurtent heb je keuze uit 7 campings op Sicilië.

Texel

Last but not least: ons eigen Texel. Ik was hier een paar jaar geleden met de kinderen en Texel is het ultieme bewijs dat je niet ver hoeft te reizen voor het ultieme eilandgevoel. Je zit ver verwijderd van zaken als pretparken en fastfoodketens en dichtbij een zeehondenopvang, ijsboerderijen, musea en karakteristieke dorpjes. Liefhebbers van rust en natuur en gezinnen met kleine kinderen hebben op Texel een erg fijne zomervakantie. Ook de andere waddeneilanden, Ameland, Terschelling en Vlieland, hebben veel te bieden.

Huurtent heeft accommodaties op 11 campings op de Waddeneilanden.




Anderen lazen ook onze blogs over  eilandSiciliëTexelCorsicaSardiniëvakantie