Maatregelen Europese Vakantielanden

 26 Juli 2021   Robert Gras

Luxe kamperen en vakantie met kinderen - boek je last-minute reis en vakantie in 2021 veilig en goed geïnformeerd!
Wil je je naseizoen- of vakantie 2021 plannen? Met de juiste informatie en gepast gedrag kan je in veel regio's in Europa van je vakantie blijven genieten, zonder teveel van je vrijheid op te geven.

Inmiddels laten wij met een melding per camping zien als deze in code Oranje gebied valt volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hierdoor is het ook mogelijk om te filteren op campings in regio's liggen zonder code Oranje. Zeker voor de last-minutes is dit erg handig. Filteren op campings met bepaalde kenmerken, zoals code Oranje, kan via Zoek met Filters.

Vakantie 2021
Vanaf morgen 27 juli geldt er binnen Europa géén enkele code Oranje meer. Er wordt alléén nog code Oranje afgegeven als er een nieuwe gevaarlijke mutatie ontstaat in een van de landen. Wél moeten ongevaccineerde reizigers ná 8 augustus een negatieve test (PCR max 48u oud of antigeen max 24u oud) laten zien bij terugreizen naar Nederland vanuit een land met code Geel.

Voor elk land in Europa geldt nog steeds; Neem de regels van het land in acht, denk zelf verstandig na, en geniet zo van een ontspannen vakantie
Vergeet niet om voldoende mondmaskers mee te nemen naar het buitenland, in veel landen is dit niet meer verplicht op veel locaties. Maar de regels kunnen snel veranderen. Zorg er ook voor dat je altijd je boekingsbewijs bij de hand hebt. En controleer voor vertrek de laatste ontwikkelingen en veiligheidsmaatregelen voor het vakantieland waar je heen gaat. Voor diverse landen is het bijvoorbeeld verplicht om (ruim) van tevoren een online formulier in te vullen.


Ook gelden voor sommige gebieden specifieke eisen, zoals een negatieve corona-test (PCR en/of sneltest) of het invullen van een formulier voor je het land binnenkomt.

De uitgebreide informatie hierover van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL), en van de instanties van deze landen, zelf vind je per land hieronder in de tabel.

Bescherm jezelf en anderen
Voor elke reisbestemming geldt; neem ook contact op met de organisatie waar je je vakantie hebt geboekt voor meer informatie over maatregelen in de omgeving en op de camping. Zo kan je rekening houden met alle beperkingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het zwembad gesloten is, of dat er op de camping strengere regels gelden.

Ondanks alles willen wij jullie een hele fijne vakantie toewensen, thuis of op andere Europese bestemmingen. En onthoud; houd afstand, blijf gezond, en volg de regels van het land waar je bent!

(Informatie in de tabel voor het laatst geüpdate: 26 juli 2021)

Maak je gebruik van een mobiele telefoon om deze pagina te bekijken? Houd je scherm dan horizontaal om onderstaande tabel goed te kunnen zien.
Anderen lazen ook onze blogs over  Coronacode oranje