Maatregelen Europese Vakantielanden

 23 Juni 2021   Robert Gras

Luxe kamperen en vakantie met kinderen - boek je last-minute reis en vakantie in 2021 veilig en goed geïnformeerd!
Wil je je naseizoen- of vakantie 2021 plannen? Met de juiste informatie en gepast gedrag kan je in veel regio's in Europa van je vakantie blijven genieten, zonder teveel van je vrijheid op te geven.

Inmiddels laten wij met een melding per camping zien als deze in code Oranje gebied valt volgens het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hierdoor is het ook mogelijk om te filteren op campings in regio's liggen zonder code Oranje. Zeker voor de last-minutes is dit erg handig. Filteren op campings met bepaalde kenmerken, zoals code Oranje, kan via Zoek met Filters.

Vakantie 2021
Momenteel gelden er door heel Europa code Oranje reisadviezen en deze zijn voor nu verlengd tot zeker 15 mei. Maar laat dit je niet tegenhouden om niet alvast je vakantie voor later in 2021 te boeken. Diverse organisaties bieden namelijk heel flexibele voorwaarden aan. Zo kan je op tijd zeker zijn van een plekje op jouw favoriete camping of vakantiepark, zonder risico te lopen. Er zijn nu ook veel hoogseizoen acties waardoor je ook nog goedkoper uitkomt! Kijk bij de hoogseizoen aanbiedingen of er wat voor jou bij zit.

Voor elk land geldt; Neem de regels van het land in acht, denk zelf verstandig na, en geniet zo van een ontspannen vakantie
Vergeet niet om voldoende mondmaskers mee te nemen naar het buitenland, net als in Nederland is dit in veel landen verplicht op diverse locaties. Zorg er ook voor dat je altijd je boekingsbewijs bij de hand hebt. En controleer voor vertrek de laatste ontwikkelingen en veiligheidsmaatregelen voor het vakantieland waar je heen gaat. Voor diverse landen is het bijvoorbeeld verplicht om (ruim) van tevoren een online formulier in te vullen.

Landen en Regio's met code Oranje
Een reisadvies met code Oranje van het ministerie van Buitenlandse zaken houdt in dat voor deze regio wordt geadviseerd alleen "noodzakelijke reizen" uit te voeren. Mocht je toch naar een van deze regio's afreizen, dan is vaak het dringende advies van toepassing om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Code Oranje wordt in sommige gevallen ook afgegeven omdat er reisbeperking gelden in het land zelf, bijvoorbeeld omdat hier een quarantaine plicht geldt voor Nederlanders bij aankomst in het land.

Alle huidige code Oranjes zijn hieronder per land aangegeven in de tabel.

Ook gelden voor sommige gebieden specifieke eisen, zoals een negatieve corona-test (PCR en/of sneltest) of het invullen van een formulier voor je het land binnenkomt.

De uitgebreide informatie hierover van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL), en van de instanties van deze landen, zelf vind je per land hieronder in de tabel.

Bescherm jezelf en anderen
Voor elke reisbestemming geldt; neem ook contact op met de organisatie waar je je vakantie hebt geboekt voor meer informatie over maatregelen in de omgeving en op de camping. Zo kan je rekening houden met alle beperkingen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het zwembad gesloten is, of dat er op de camping strengere regels gelden.

Ondanks alles willen wij jullie een hele fijne vakantie toewensen, thuis of op andere Europese bestemmingen. En onthoud; houd afstand, blijf gezond, en volg de regels van het land waar je bent!

(Informatie in de tabel voor het laatst geüpdate: 16 juli 2021)

Maak je gebruik van een mobiele telefoon om deze pagina te bekijken? Houd je scherm dan horizontaal om onderstaande tabel goed te kunnen zien.
Anderen lazen ook onze blogs over  Coronacode oranje