Nederland kampeert, kamperen onder de zon is favoriet

 18 Maart 2022   Virginie

Wanneer wij Nederlanders op zoek gaan naar een ideale vakantielocatie voor de zomervakantie dan laten wij ons graag inspireren. Krijg jij ook de vakantiekriebels als je de verschillende vakantieprogramma’s op televisie ziet? De beelden laten prachtige zwembaden en een geweldige omgeving zien en doen je vast watertanden.

Het campingoverzicht van Huurtent, dat is makkelijk kiezen


Helaas zie je tijdens de tv-programma’s maar een beperkt aantal campings dus heeft huurtent voor haar bezoekers een filter op het overzicht met grote en kleine campings geplaatst. Hierdoor kun je zoeken naar een gezinscamping met volop waterpret en animatie of juist naar die kleine groene en charmante camping in een lieflijk heuvellandschap. Of misschien gaat jouw keuze wel naar een camping niet te ver van huis en het liefst met een Nederlandse eigenaar. Kortom die keuze kun je op huurtent perfect uitfilteren en dan blijft er altijd wel een lijstje favorites over.

Wij hebben vast een aantal favoriete campings voor je uitgefilterd:

Grote campings aan het Gardameer:

Europa Silvella
In het zuidwesten van het Gardameer lonkt deze topcamping met wel vijf sterren. Verstopt tussen de citrus-, olijf- en vijgenbomen ligt deze terrassencamping. Een fijn adres voor gezinnen die het heerlijk vinden om af te koelen in het leuke zwembad. Voor i bambini piccoli is er een leuk animatieprogramma dus dat wordt volop spelen en nieuwe vriendjes maken.

Camping Europa Silvella aan het Gardameer


Altomincio Family Park
Op de grens van de regio’s Veneto en Lombardije ligt ten zuiden van het Gardameer aan de Mincio rivier een fijn autoluw en dus kindvriendelijk vakantiepark. Een feest voor de jongste gasten omdat zij hier volop kunnen spelen en ravotten. En is het een beetje warm dan spreek je snel af bij het grote zwembadcomplex met uitdagende glijbanen. En de ouders? Die kunnen s’ morgens baantjes zwemmen in het Olympisch zwembad en ’s middag genieten van een heerlijk wijntje aan de wijnbar. En moe na een dag waterpret dan stap je in het treintje terug naar je Lounge stacaravan of SunLodge Aspen.

Altomincio Family Park ten zuiden van het Gardameer


Kleine campings in Tirol:

Camping Sonnenplateau Gerhardhof
Voor een kindvriendelijke vakantie in Oostenrijk zit je op camping Sonnenplateau Gerhardhof echt goed. Je logeert op deze kleinschalige camping in een ruime glamlodgetent, aangeboden door Suncamp. Alle voordelen van een vakantie in de bergen zijn hier aanwezig. Niet te warm, gezonde berglucht, prachtige natuur, een Gasthaus voor een gezonde maaltijd en een fijne zwemvijver gevuld met bronwater. Goedemorgen bergtoppen dit is nog eens onbezorgd vakantie vieren.

camping Gerardhof in Tirol


Euro Camp Wilder Kaiser
En op nog geen 900 kilometer van Utrecht lig Euro Camp Wilder Kaiser. Een walhalla voor sportieve gasten, maar ook voor een portie wellness ben je hier op het juiste adres. De ligging is panoramisch te noemen met een “keizerlijk” uitzicht. En dat allemaal het hele jaar rond, want winterkamperen kan hier ook volop.

Euro Camp Wilder Kaiser, winter- en zomervakantie


Grote campings aan de Spaanse Costa Brava

Cala Gogo
Tegen een berg aangeplakt, met uitzicht op Playa d’Aro en de Middellandse Zee, ligt Cala Gogo. Deze grote Spaanse terrassencamping is erg geliefd. Een kindvriendelijke Spaanse camping met een prachtig privéstrand en gezellige bar/restaurant aan het strand. In het hoogseizoen is het gezellig druk en het minitreintje rijdt de hele dag heen en weer. Spanje specialist Family Holidays heeft hier al jaren haar luxe ingerichte bungalowtenten mooi centraal staan met partytent en een grote koelkast voor de nodige drankjes.

Cala Gogo met het mooie privé strand en het gezellige terras aan het strand


El Delfin Verde
Je hebt groot en groter, deze camping is groots te noemen. El Delfin Verde is een levendige vijfsterrencamping direct aan het strand gelegen. Alle waterratjes kunnen zich hier prima vermaken. Het leuke en zeer grote zwembadcomplex heeft meerdere zwembaden waaronder ook een fijn kleuterbad met piratenschip en glijbanen. En dan heb je natuurlijk ook nog het mooiste Spaanse strand met uitzicht op de Medes eilanden.

El Delfin Verde


Kleine campings in Nederland

Camping ’t Veld
Camping ’t Veld is de kleinste glampingcamping in Overijssel in het overzicht van Huurtent. Klein, kindvriendelijk, autovrij, animatie en een overdekt buitenbad. Dat belooft wat! 't Veld is fraai gelegen in het brinkdorp Rheeze gemeente Hardenberg. In de directe omgeving vind je bos, heidevelden en zandverstuivingen en van die mooie natuur kun je ook genieten als je op de fiets stapt en gebruik maakt van het fietsknooppuntennetwerk.

Glampingcamping


Camping de Meibeek
Welkom in het hart van de Achterhoek even weg uit de drukte van de stad. Camping de Meibeek ligt tussen de weilanden van Gelderland bij het plaatsje Ruurlo. Ook deze kleine groene camping is een glampingcamping en je logeert dan ook in fijn safaritenten van Vodatent. De camping heeft ook een sfeervol restaurant dus je komt hier niets te kort.


Vakantie vieren op een kleine camping in Nederland, De Meibeek


Heb jij je droomcamping al gevonden?





Anderen lazen ook onze blogs over  2022belevingcampingcamping onder de zonhoogseizoenItaliëSpanjeNederlandGardameer