Onderweg overnachten in La Maison Forte

 21 Oktober 2014   Virginie

Na een jaar hard werken waren wij op weg naar Zuid Frankrijk! We hebben dit jaar onze vakantie doorgebracht in diverse safaritenten, stacaravans en bungalowtenten op enkele grote en kleine campings in de regios Les Landes, Gironde, Poitou-Charentes en Bretagne. Uiteraard uitgezocht via www.huurtent.nl.

Als tussenstop onderweg logeerden we in enkele Chambre d’Hôtes, een mooie variatie op het verblijf op de camping. Onze reis begon in de Dordogne, meer in het bijzonder het departement Perigord Pourpre. Niet ver van Bergerac gelegen, bij het gehucht Montaut en het middeleeuwse Issigeac, zou ons nieuwe onderkomen liggen voor 3 nachten. Al genietend van de omgeving reden wij de oprit van “La Maison Forte” .
op. Een bijzondere plek met een adembenemend uitzicht dat was onze eerste indruk. Een van de gastheren kwam ons enthousiast tegemoet en liet ons het prachtig gerenoveerde landhuis zien. Zeven jaar geleden zijn Reinoud en Paul hier beland en hebben de ruïne uit de 13e eeuw geheel gerestaureerd. Harde werkers met gevoel voor detail en gastvrijheid.

Uitzicht op de Dordogne
Zwembad
Marché Gourmand


“La Maison Forte” (Het Sterke Huis) kijkt uit over de heuvels die zo typerend zijn voor dit deel van de Dordogne. Onze grote kamer was sfeervol, landelijk en luxe ingericht met een fijne inloopdouche (badkamer en-suite). De tuin rondom het huis is mooi aangelegd met centraal gelegen een mooi zwembad waaromheen fijne ligstoelen.

De ochtend op “La Maison Forte” begint met een heerlijk ontbijt bestaande uit lokale producten, eerlijk brood en vers fruit. Zo’n echt “knijp even in mijn arm - moment”. Uitkijkend over het landschap met de geur van verse koffie en het prettige gezelschap van de andere, vaak Nederlandse of Franse, gasten en natuurlijk de twee gastheren. Als je dan ook nog uitgenodigd wordt op de plaatselijke Marché Gourmand en de typische Franse sfeer mag proeven die hierbij hoort dan kan je vakantie niet meer stuk.

Het afscheid was dan ook met heimwee. Bedankt Reinoud en Paul. Onze werkvakantie (het bezoeken van diverse campings in West Frankrijk) kon nu lekker uitgerust en opgeladen beginnen.
Anderen lazen ook onze blogs over  belevingtipsvakantiefrankrijk