Ontdek de rode rotsen van het Massief de l’Esterel via de Corniche d’Or

 3 Augustus 2016   Huurtent

Tijdens ons bezoek aan de Côte d’Azur, bezochten we diverse campings in het departement Var en hebben we af en toe ook een uitstapje gemaakt naar het departement Alpes-Maritimes, met de populaire steden Cannes en Nice.

Een van de mooiste autotochten hier was toch wel langs de schitterende kustweg vanaf Frejus richting Cannes (La Napoule). Deze kustweg ook wel de Corniche d’Or of de Corniche de l’Esterel genoemd is werkelijk sensationeel. Wij startten onze middag met een strandwandeling in een mooie baai bij Agay en een heerlijke lunch bij een van de gezellige strandrestaurantjes. Heerlijk rustig was het hier, eind mei, een paradijs in Frankrijk. Dus voor jonge gezinnen die nog niet aan de schoolvakanties zijn gebonden, ik zou het wel weten!!


Strand bij Agay


Wij vervolgden onze autorit over de D559 die rond 1903 is aangelegd door de Touring Club van Frankrijk (er bestond al een eeuwenoud pad ooit door de Romeinen aangelegd “Via Aurelia”).

Je hebt aan de ene kant de schitterende rode uitlopers van het Estérel-Massief die aan de andere kant verdwijnen in het schitterende azuurblauwe water van de Middellandse Zee, en dat wel 30 kilometer lang van Saint- Raphael/Agay naar La Napoule/Cannes. Onderweg kom je diverse plekken tegen waar je zeker de auto langs de kant zet en stilletjes mag genieten. De bijzondere plekken zijn “Pointe de l’Esquillon, “de Cap Roux” en de “Cap du Dramont”. Langs de hele route gaan smalle trapjes en paden steil naar de kleine verstopte strandjes onder aan de rotsen. Een aanrader: stop zeker bij de Cap Roux! Kortom weer een middag genieten in Zuid-Frankrijk.

tocht Corniche d


Morgen gaan we Frejus bezoeken...Anderen lazen ook onze blogs over  belevingFrankrijkZuid-FrankrijkCôte d’Azuronderwegverslag