Padel op de camping

 21 Juli 2023   Typisch Fem

Padellen is de nieuwste rage in sportland. Niet zo gek dus dat campings hierin niet willen achterblijven. Op steeds meer campings vind je naast de bekende volleybalvelden, tennisbanen en voetbalvelden ook padelbanen. Niet alleen in Spanje – waar de sport ontstaan is – maar ook in Frankrijk en Nederland. Zo hoef je je favoriete sport op vakantie niet te missen. Sportkleding mee in de koffer dus en padellen maar!

Wat en voor wie is padel?

Even voor degenen die het nog niet weten: padel is een mix tussen tennis en squash. Je speelt het met zijn vieren, twee tegen twee. En laten we het zo zeggen: you love it or you hate it. De basis van padel is snel aan te leren. Je hoeft dus geen ervaren tennisser of squasher te zijn. Padel is bovendien voor alle leeftijden. Leuk om op vakantie eens te doen met het hele gezin! Of gezellig met de buren van de caravan naast jullie.

Campings met padelbanen in Spanje

Camping Tamarit Beach Resort, Costa Dorada

Hier geniet je van de Spaanse costa, een lang zandstrand, uitzicht op een kasteel en tropisch zwemparadijs. Sportievelingen hoeven hier geen pauze in te lassen: er is een fitness- en cardioruimte, padelbaan, tennisbaan, basketbalveld en volleybalveld.

Padel op camping Tamarit Beach Resort, Costa Dorada


Camping Interpals, Costa Brava

Op deze camping hoeft niemand zich te vervelen. Het strand is dichtbij, het zwembad fijn en je kunt er tafeltennissen, basketballen, voetballen en volleyballen. En sinds kort dus ook padellen!

Padel op camping Interpals, Costa Brava


Campings met padelbanen in Frankrijk

Camping Les Sablons, Languedoc-Roussillon

Deze camping in Zuid-Frankrijk kies je niet alleen voor de padelbaan. Ook waterskiën, paardrijden, surfen, boogschieten en fitnessen kun je op of vlak bij de camping.

Padel op Camping Les Sablons, Languedoc-Roussillon


Camping RCN Val de Cantobre, Midi-Pyrénées

Ondanks dat dit een rustige, kleine camping is, zijn er volop sportieve mogelijkheden. Mede dankzij de wildwaterbaan en nieuwe padelbaan. De omgeving leent zich ook voor klimmen, abseilen en kanoën.

Padel op camping RCN Val de Cantobre, Midi-Pyrénées


Campings met padelbanen in Nederland

Vakantiepark Brinckerduyn, Friesland

Het park is kleinschalig, groen en luxe. Voor de ontspanning zoek je de sauna en het privézwembad op. Maar niet voordat je een potje golf of padel hebt gespeeld natuurlijk!

Padel op vakantiepark Brinckerduyn, Friesland


Camping De Norgerberg, Drenthe

Kies je voor een fietstocht, bezoek aan de Finse sauna of een sportief uurtje op het padelveld? Op deze luxe camping voor het hele gezin is van alles te doen.

Padel op camping De Norgerberg, Drenthe


Vakantiepark Klein vaarwater, Ameland

Een klein park waar je met kinderen tot een jaar of twaalf heerlijk vertoeft. Je kunt hier bowlen, overdekt zwemmen, padellen, fitnessen en er zijn diverse sportvelden.

Padel spelen op vakantiepark Klein vaarwater, Ameland

Anderen lazen ook onze blogs over  PadelsportcampingSpanjeNederlandFrankrijk