Provincie Zeeland, hier vier je je vakantie op topcampings!

 20 Juni 2016   Huurtent

Mocht je van plan zijn een camping te boeken in Zeeland? Lees dan hier eens waarom je dat zeker moet doen... Maak dan je keuze uit een glampingvakantie in Zeeland of huur een bungalowtent, stacaravan of fijne grote kampeerplaats op een van de vele topcampings in Zeeland.

Wat een feest om een kampeervakantie te plannen in de provincie Zeeland! Een fantastische bestemming voor iedereen, maar vooral voor gezinnen met jonge kinderen. Lekker niet te lang in de auto zitten en dan toch een zon-, zee-, en strandvakantie voor de boeg.

Campings op Schouwen Duiveland


Schouwen Duiveland

Je kunt natuurlijk kiezen uit een aantal eilanden met ieder een eigen karakter. Een van de favoriete Zeeuwse eilanden is Schouwen-Duiveland met de gezellige plaatsen Burgh-Haamstede en Renesse en met kilometerslange stranden. Verder heb je dan ook nog de hoofdstad Zierikzee waar je echt een volle dag kunt wandelen en shoppen. Ook watersportliefhebbers, surfers en zeilers kunnen hun hart ophalen op Schouwen Duiveland.
Schouwen Duiveland bestaat oorspronkelijk uit een aantal eilanden, namelijk Schouwen, Duiveland, Dreischor en Bommenede. De Brouwersdam en de Oosterschelde-dam zorgen ervoor dat Schouwen makkelijk bereikbaar is en de Zeelandbrug en de Grevelingendam zorgen ervoor dat Schouwen Duiveland met de rest van Nederland is verbonden.

Walcheren

De watersportliefhebbers zitten op Zeeland natuurlijk sowieso op een topplek met de vele stranden en jachthavens. Met name Walcheren is omringd door de Noordzee, het Veerse meer en de Westerschelde en heeft dus ook een groot aanbod aan watersportmogelijkheden. Wat dacht je van zeilen, surfen, skimboarden, suppen, kajakken en waterskiën? En vraag je je af hoe het onder water gaat? Kennismaken met de duiksport? Maak dan eens een introductieduik bij een van de vele duikcentra in Zeeland. Verder is het eiland Walcheren zeer divers, met een mooie kustlijn, leuke steden en dorpen zoals Domburg, Veere, Middelburg en Zoutelande en geschikt voor zowel een actieve als een rustige vakantie.


Havens in ZeelandZuid Beveland

Zuid Beveland is vooral landelijk met vele oude polders, fruitboomgaarden en de voornaamste toegangsroute naar Walcheren. Natuurlijk liggen hier de mooie Zeeuwse dorpjes Nisse en Ellewoutsdijk, het mosseldorp Yerseke, maar ook de gezellige winkelstad Goes is de moeite waard.
Noord Beveland
Noord Beveland wordt omgeven door het water van de Oosterschelde, het Veerse meer en de Noordzee. Dit is wel het meest relaxte eiland van Zeeland, waar je heerlijk kun onthaasten. Fietsen, wandelen en lekker genieten van het mooie polderlandschap en de geweldige uitzichten. En natuurlijk is ook hier volop waterrecreatie.


Strand, Zeeuwse dorpjes, poldersZeeuws Vlaanderen

Voor een culinaire bestemming is Zeeuws Vlaanderen een toppertje. Boek op Zeeuws Vlaanderen een fijne camping en maak er dan een culinair feest van en plan een etentje in een van de sterrenrestaurants of ga je eens te buiten aan een flinke pan mosselen. Je buikje vol, pak dan de fiets en maak een mooie fiets-knooppuntroute langs polders, dijken en de stranden aan de kust.

Heel Zeeland

Voor een echte fietsvakantie ben je in Zeeland zeker op de juiste plek. Hier kun je werkelijk hele stukken fietsen, en de zee en de heerlijke stranden zijn nooit ver weg. In de zomer kun je zelfs gebruik maken van de vele pontjes waardoor de eilanden onderling snel te bereiken zijn. Er zijn meerdere fietsveren en hierdoor is de afstand Schouwen Duiveland - Noord Beverland met de fiets in de zomer ook snel te overbruggen. Zo ook van Walcheren naar Zeeuws Vlaanderen en van Zuid Beveland naar Tholen.
Loop bij het VVV-Zeeland even binnen en haal de Zeeuwse pontjes route.
Anderen lazen ook onze blogs over  Zeelandstedenstrandbelevingcampingeilandkamperenkinderenfietsenwandelenwatersport