Sapperdeflap in de Pipowagen

 21 Maart 2015   Familie Lammers

Voor de tweede keer hebben wij onlangs de meivakantie doorgebracht in "onze" pipowagen. Op het landelijke terrein zijn geen subtropisch zwemparadijs, pretpark of andere tierelantijnen te bekennen en tóch willen ook onze kinderen van 8 en 6 jaar volgend jaar weer. Waar 'm dat in zit? Het antwoord is simpel: rust en ruimte. Kinderen hebben niet veel nodig om het naar hun zin te hebben. En wij ook niet!

Zoals zovelen worden wij door het jaar heen geleefd door werk, school, sociale activiteiten en ga zo maar door. Hierdoor ontbreekt het ons als gezin wel eens aan tijd voor elkaar. Echte aandacht voor onszelf en de kinderen en de daarbij behorende rust. Rust is wat ons betreft synoniem voor stilte en ruimte, voor alles behalve gejaagdheid! De drie R-en van rust, ruimte en relaxen vinden wij terug in de landelijke omgeving van onze favoriete woonwagen. Het weiland voor de deur is heerlijk rustgevend. We genieten hier volop van de natuur, de kleinschaligheid en de gastvrijheid van de eigenaren, die we inmiddels goed hebben leren kennen. In onze "voortuin" staan een paar geiten die we mogen voeren en aaien. Nooit geweten dat een wandelingetje met een geit zo rustgevend kon zijn! We genieten volop van de streekproducten zoals geitenkaas en de ambachtelijke aardbeientaart die ons bij aankomst een warm welkom biedt. Dit is genieten met een hoofdletter G.

Ik zeg het eerlijk: die-hard kampeerders zijn wij niet. Wij kiezen graag voor luxe omdat we het thuis al druk genoeg hebben. De vaatwasser en eigen badkamer zijn dus zeker aan ons besteed. Ook de hot tub buiten op het terras - ook wel 'soepkom' genoemd door de kinderen - heeft een grote aantrekkingskracht op ons alle vier. Aan de romantiek is binnen in de pipowagen ook gedacht. Een knusse bedstee waarin 's morgens het licht in hartvorm naar binnen schijnt! Authentieke eiken meubelen uit de tijd van Pipo's grootmoeder. Gezelligheid en romantiek ten top. Vaak heeft een pipowagen, of "roulotte" zoals de Fransen zeggen, een veranda of terras zodat je heerlijk van het buitenleven kunt genieten. Voor ons voelt het heel natuurlijk en gezond om zoveel buiten te zijn en ook weer lekker warm en luxe om 's avonds binnen op de bank te zitten! Al dan niet met de hier aangeschafte geitenwollen sokken aan onze voeten!

Een aantal BN-ers heeft ons favoriete vakantiehuis op wielen inmiddels ook ontdekt en op het terras een struikje of boompje geplant. Zelfs de echte Mammaloe heeft een persoonlijke boodschap op het krijtbord achtergelaten! Het thema Pipo de Clown is doorgevoerd in de hele wagen. Zo liggen er bijvoorbeeld boekjes en spellen voor de kinderen waarin de rode neus, de oranje pruik en de zwarte bolhoed terug te vinden zijn. Als de kinderen hiermee zijn uitgespeeld, kunnen ze zich in de speeltuin in het weiland vermaken met ouderwetse speeltoestellen zoals een wip, schommel, klimrek of trampoline. Zelfs papa waagt zich in deze ontspannen setting aan de salto. Leeftijd speelt geen rol bij het hebben van plezier. Dat blijkt wel uit het feit dat onze zoon na een week oefenen een volleerd koeienmelker blijkt te zijn!

Veel behoefte om de mooie omgeving te gaan verkennen, hebben wij meestal niet. Die hebben we dan ook gelaten voor wat het was. We waren simpelweg tevreden met het weidse uitzicht over de weilanden en ons wijntje op de veranda terwijl de kids zich vermaakten met de geiten en het speelgoed. En hun tablet en spelcomputer? Die hebben nog nooit zo lang zonder oplader gekund!

Ons zien ze hier volgend jaar weer terug!

Familie LammersAnderen lazen ook onze blogs over  kamperenbelevingkinderenverslagvakantiecamping