Top-10 Hondvriendelijke campings in Italie

 3 Mei 2016   Huurtent

En de winnaar is:

Camping Spina in Lido di Spina. Diverse Italiaanse deskundigen en Italiaanse vakantie-webportals hebben deze Hondvriendelijke camping als Winnaar aangewezen. Camping Spina weet als geen ander hoe zij hun gasten met honden verwelkomen en thuis laten voelen. Deze gastvrijheid uit zich o.a. in het aanbieden van stacaravans en kampeerplaatsen speciaal ingericht voor huisdieren maar er zijn ook speciale plekken waar de huisdieren welkom zijn zoals een speciale plek aan het strand “dog Beach”, buiten bij het restaurant. Verder zijn er hulpmiddelen voor gast en hond zoals de hondendouche en de aanwezigheid van speciale hondenattributen zoals speciale zakjes en afvalbakken zodat e.e.a schoon kan plaats vinden.

De andere 9 hond vriendelijke topcampings in Italië zijn:

Camping Le Pianacce in Castagneto Carducci, regio Toscane. In Toscane vind je ook hond vriendelijke campings. Camping Le Pianacce is toch echt de winnaar, als het gaat over een vakantie met huisdieren in Toscane! De camping heeft veel extra's en speciale voorzieningen voor huisdieren. Er is een 'Doggyland', een comfortabel veld met zitbanken en drinkpunten. Ook geeft de camping de hondenbezitters een 'Pets Fun pakket' en is er regelmatig een trainer aanwezig. Er zijn speciale kampeerplaatsen voor eigenaars van honden. De Mobilhome Pisa of Maremma kunnen worden geboekt door dierenliefhebbers. Niet in alle caravans mogen huisdieren, dus let goed op bij boeken! En wat dacht je van een strand waar honden ook welkom zijn?

Camping Villagio Gilda, Roseto degli Abruzzi, region Abruzzo. Op deze kleine Italiaanse camping aan de Adriatische zee zijn honden werkelijk welkom. Zij mogen met hun baasjes over de hele camping aangelijnd lopen (muv sanitaigebouwen). Voor de honden is er een speciale plek met hondendouche. Er zijn huisdiervriendelijke bungalows en fijne kampeerplaatsen waar de viervoeters welkom zijn.

Camping Union Lido in Cavallino Treporti, regio Veneto. Aan de Adriatische kust vind je camping/vakantiepark Union Lido. Hier kun je zelfs met je viervoeter zwemmen in een speciaal hondenzwembad (8×5 meter) in het "DogCamp" (niet in het hoogseizoen!). Verder is er een ruim uitlaatgebied voor eigenaars van de honden. Kortom op Union Lido zijn gasten met honden meer dan welkom, altijd wel van te voren aanmelden.

Camping Desenzano Village in Desenzano del Garda, aan het Gardameer.
Op camping Desenzano zijn huisdieren ook welkom er is een speciale hondenzone. Huisdieren zijn alleen toegestaan in de Appartamenten "Peschiera" een "Bella Italia" gelegen in de huisdieren zone.

Camping Spiaggia Mare, Porto Garibaldi aan de Adriatische Zee. Deze goed verzorgde gezinscamping heeft een privéstrand dat heel langzaam in zee afloopt en dus bijzonder geschikt is voor jonge kinderen. De huisdieren worden hier in de bungalowtenten van Roan toegelaten, op speciale kampeerplaatsen en in een beperkt aantal Maxicaravans CHALET van de camping zelf. Maar niet op het strand, rondom het zwembad en in gemeenschappelijke ruimtes.

Camping Villaggio Italgest, Magione in Umbrië aan het Trasimenomeer. Huisdieren zijn op het hele vakantiepark toegestaan m.u.v. restaurant, bar en zwembad. Verder zijn er op de camping hondenhokken. Grasstrandje aan de Trasimenomeer (op dit strand worden ook honden toegelaten)

Camping Marina di Venezia Cavallino Treporti in Veneto aan zee. Op deze topcamping Marina di Venezia zijn de trouwe viervoeters ook welkom. Zij verblijven met hun baasjes in een van de mooiste zones van de camping. Groene, schaduwrijke kampeerplaatsen met veel ruimte, middenin het pijnbomenbos, heerlijk om te wandelen en te spelen. De gasten hebben de mogelijkheid om hun eigen staanplaats te kiezen, afhankelijk van de beschikbaarheid, (in de lila gekleurde zone op het kaartje van de camping). Bovendien zijn er voorzieningen met, speciaal voor huisdieren, aangepaste douches. Er is een dierenarts bereikbaar en voor de honden is er een privéstrand. Huisdieren zijn niet welkom in de accommodaties.

Villaggio Barricata, Porto Toll in Veneto. De viervoeters zijn welkom in een speciale zone, kampeerplaatsen en enkele cottages en op een deel van het privéstrand. De camping is hondvriendelijk aangelegd zodat zij aangelijnd ook kunnen genieten van hun vakantie zowel op de camping als aan het strand. Een deel van het strand is speciaal voor hondenbezitters en kan direct vanaf de camping bereikt worden.

Camping Weekend, San Felice Del Benaco, aan het Gardameer
Op camping Weekend aan het Gardameer zijn honden welkom maar alleen op de kampeerplaatsen, niet in de accommodaties.


Let wel op! Op deze campings zijn honden allemaal welkom, mits ze aangelijnd zijn, vriendelijk zijn en goed opgevoed. Verder moet je altijd melden dat je een hond bij je hebt. Let extra op mocht je een accommodatie willen huren. Want je huisdieren zijn niet altijd welkom in de accommodaties.

Anderen lazen ook onze blogs over  huisdierenItaliëcamping