Veilige of spannende keus voor de zomervakantie?

 2 Mei 2019   Typisch Fem

Bij Huurtent zien we het aan het aantal binnenlandse boekingen: Nederland is enorm in trek op het moment. Persoonlijk snappen wij wel waarom. Alles in eigen land is dichtbij. Van zee, strand en eiland tot prachtige oude steden, bos en natuur; je hoeft er de Route de Soleil niet voor op. We hebben best vaak mooi weer in de zomer. Niet te heet, niet te koud, precies goed. Familie en vrienden kunnen gezellig een dagje langskomen op de camping en last but not least: er is altijd wel een pretpark in de buurt!

Je zou dus zeggen dat een zomervakantie in Nederland een veilige keus is. Iedereen gaat zich gegarandeerd vermaken en je weet zo’n beetje wat je kunt verwachten. Toch is veiligheid niet het állereerste waar ik aan denk als ik met 60 km per uur door de Flits-glijbaan naar beneden suis of zittend op een opblaasband 10 meter naar beneden val in de grootste bandenglijbaan ter wereld …

Dagje of weekje Duinrell
Mijn persoonlijke favoriet en daarom bovenaan het lijstje: attractiepark Duinrell en het bijbehorende Tikibad. Ik was er vorige week op Tweede Paasdag nog – konden we meteen even de zevenzitter van de buurman testen aangezien we die komende zomer gaan lenen voor onze trip naar Spanje - en eenmaal binnen had ik meteen weer het gevoel dat ik had als kind. Ik wist niet hoe snel ik van de achtbanen naar de trampolines en van de botsbootjes naar het zwembad moest rennen. Eenmaal in het Tikibad, ontdekte ik dat de Flits en de Blits van toen gezelschap hadden gekregen. Van de Cycloon, Tyfoon, X stream, Triton en Starfright, om maar eens een paar van de 16 glijbanen te noemen. Misschien volgend jaar de camping ook weer eens opzoeken, net als in de eighties?

Top 10 vakantieparken voor gezinnen in Nederland

Duinrell is natuurlijk niet het enige park waar je kunt kamperen of glampen met vermaak bij de hand. De komende parken scoren hoog bij gezinnen met kinderen. Als je er snel bij bent, scoor je vast nog een fijne glamping spot of stacaravan.

1 Slagharen
Meer dan pony’s op dit vakantiepark. Wat denk je bijvoorbeeld van een waterspeeltuin, eigen strand, overcompleet binnenzwembad, klim-en-klauterpark en achtbaan naast de deur?

2 De Krim park en camping
Het is alweer een jaar of vijf geleden, maar samen met mijn jongens die toen tussen de vijf en tien jaar oud waren, heb ik hier een geweldige tijd gehad. De rust van Texel gecombineerd met de gezellige drukte op het vakantiepark. Aanrader!

3 Beekse Bergen
Goed. Een safaripark achter de tent is zeg maar cool. Heel cool. Altijd al wakker willen worden met het geluid van wilde dieren op de achtergrond. Veilig dan wel hè, daar heb je hem weer.

Wakker worden tussen de wilde dieren


4 De Leistert
Ooit mocht ik hier logeren bij mijn nichtje, toen zij met haar ouders en zussen op vakantie was. Het zal ergens begin jaren 90 geweest zijn, we waren een jaar een 14. De grote speeltuin herinner ik me nog, net als het subtropisch zwembad. En anno 2019 zijn daar nog een skatepark, skelterbaan, trampolinepark, indoor speeljungle en god weet wat nog meer bijgekomen. Staat vast terecht bovenin deze top 10.5 Landal Hof van Saksen
Over snelle en hoge glijbanen gesproken. Bij Hof van Saksen hebben ze een aantal wereldprimeurs als het gaat om trechters, vrije vallen en bandglijbanen. Ik weet nog niet zeker of ik de foto’s aan mijn tieners laat zien of dat ik de regie over de vakantiekeuze veilig in eigen hand houd.

Hof van Saksen in Drenthe, spectaculaire glijbanen


6 De Zandstuve
De camping an sich heeft al een groot binnen- en buitenbad en een indoor speeltuin met speelkasteel. En dan liggen Attractiepark Slagharen, Dierenpark Emmen, Avonturenpark Hellendoorn én Plopsa Indoor nog eens vlakbij. Ik zeg ideaal met kleine én grote kinderen.

7 De Twee bruggen
Twee buitenbaden, een recreatieplas en een binnenbad. Een compleet sport-, wellness- en zwempark inclusief glijbanen. Het zal druk worden in de Achterhoek heb ik zo’n idee.

De Twee Bruggen met een compleet vakantiepakket


8 Het Stoetenslagh
Deze vijfsterren camping in Overijssel biedt waterratten vermaak van de bovenste plank. Witte stranden rondom een grote recreatieplas met avontuurlijke waterglijbanen. Er is zelfs een overdekt strand, zodat je bij slecht weer gewoon op je handdoekje kunt blijven liggen!

9 Callasande
Aan de Noord-Hollandse kust vind je deze camping met sportvelden, speeltuinen en een overdekt zwembadcomplex. Volgens de website vinden zowel kleine kinderen als tieners deze plek te gek. Misschien iets voor jouw kroost om dit te gaan testen?

Stranden, zwembadcomplex en veel meer op Callasande


10 Eiland van Maurik
Wordt het strandliggen en zwemmen in het meer dat de camping omringt? Een dagje Ouwehands Dierenpark? Of regent het en ben je blij met het overdekt waterspeelparadijs? Op dit eiland speelt water de hoofdrol en valt dus volop te vissen, roeien, suppen, zeilen, kanoën en zelfs waterskiën!

Water speelt de hoofdrol op camping Eiland van MaurikP.S. Mocht er op deze parken geen plek meer zijn in de weken dat jij op vakantie wilt, check dan eens de vele parken van Landal Greenparks in Nederland en buitenland. Met het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo doen deze parken niet onder voor die op de lijst hierboven. Over veilige keuzes gesproken.


Anderen lazen ook onze blogs over  Nederlandtienerkinderenactieadrenalineaquaparkaquapark splashattractiesEigen LandglampingCenterParcsLandalWaddeneilandWaddenoverijsselNoord-BrabantLimburgNoord-Hollandvakantievakantie boekenvakantieparkencamping