Versoepelde voorwaarden bij reisorganisaties

 15 Juni 2020   Typisch Fem

Gerust op vakantie in coronatijd

Aardig wat mensen die na maandenlang thuiszitten meer dan ooit toe zijn aan vakantie, hebben in de afgelopen weken hun zomervakantie geboekt. Zodra bekend werd dat we weer veilig op vakantie kunnen binnen Europa, legden zij een verblijf vast op een leuke camping of vakantiepark. Er is echter ook een flinke categorie twijfelaars, die nog wikt en weegt en afwacht tot er meer zekerheid is. Hebben we het hier over jou? Dan hebben we goed nieuws!

Boeken zonder risico

Voor iedereen die hoort bij team twijfel komen reisorganisaties en glampingaanbieders nu met extra soepele voorwaarden. Onder andere Suncamp, Roan, Estivo en Center Parcs hanteren versoepelde voorwaarden bij boekingen voor zomer 2020, denk aan gratis annuleren, niets of weinig aanbetalen en 100% terugbetaling bij annulering. Kijk, die snappen hoe wij mensen in elkaar zitten. Geen financiële risico’s? Vrijheid om te switchen of van mening te veranderen? Dat is toch een stuk geruster boeken!

Vakantie in Europa, heerlijk op het strand


Veilig reizen binnen én buiten Nederland

Vanaf 15 juni 2020 mogen we weer op vakantie naar andere landen binnen de EU/Schengenzone. Het reisadvies voor landen in die gebieden is aangepast van oranje naar geel (voor Spanje is dit vanaf 21 juni), wat betekent dat vakantiereizen weer mogen én kunnen. Jippieeeeee, want wat zijn we onze eigen achtertuin inmiddels beu en wat verlangen we naar een vers Frans croissantje of overheerlijke pizza Quattro Stagioni.

Zorgeloos boeken doe je bij:

Of je nu binnen of buiten Nederland op vakantie wilt, check onderstaande aanbieders eens. We zetten de belangrijkste versoepelde boekingsvoorwaarden voor je op een rij. Rest ons nog je alvast een fijne, relaxte en vooral gezonde zomer te wensen. Fijne vakantie!

 • Center Parcs
  In een bungalow, vakantiehuisje of cottage - zoals ze dat bij Center Parcs noemen - is het heerlijk bijkomen van de drukte, hectiek en spanning van de afgelopen maanden. De kinderen lekker in de wildwaterbaan, jij met je benen omhoog. Je hebt het verdiend!

  Boek je een verblijf met aankomstdatum tot en met september 2020, dan geldt dat je gratis mag annuleren tot 1 week voor aankomst. Je ontvangt in dat geval de volledige reissom retour. Bovendien hoef je maar 10% van je vakantie aan te betalen, de restbetaling voldoe je 6 dagen voor aankomst. Als dat niet soepel is?

 • Estivo Travel
  Estivo Travel staat voor luxe campingvakanties in Italië, Frankrijk, Kroatië en Spanje. Stacaravans, safaritenten, luxe accommodaties met eigen sanitair? Het zit allemaal in het assortiment.

  Voor nieuwe boekingen in de eigen accommodaties van Estivo Travel (de Estivo Premium en Estivo Mirage) met aankomst in 2020, geldt dat je gratis kunt annuleren tot 2 weken voor vertrek. Een aanbetaling vooraf is niet nodig. Je betaalt de volledige reissom dus pas 2 weken voor vertrek. Let op: deze voorwaarden gelden niet alleen voor de zomervakantie maar voor vakanties in heel 2020. Misschien ook een ideetje voor de herfstvakantie?

 • Roan Camping Holidays
  Roan is een van de bekende aanbieders van glamping accommodaties op campings in Europa. En ook Roan snapt dat je graag zekerheid wilt en liever pas betaalt als 100% zeker is dat jullie ook inderdaad op vakantie gaan.

  Wanneer je nu je vakantie voor seizoen 2020 boekt, mag je tot 2 weken voor aankomst je reis annuleren zonder bijkomende kosten. Je aanbetaling hoeft ook pas 2 weken voor aankomst voldaan te zijn. Mooi, dat maakt de knoop doorhakken een stuk makkelijker.

 • Suncamp
  Bij Suncamp boek je je campingvakantie op de leukste familiecampings in Europa. Van staanplaatsen tot lodgetenten, luxe stacaravans en andere huuraccommodaties.

  Om je tegemoet te komen in coronatijd, betaal je bij nieuwe boekingen slechts 99 euro aan. Voorheen was dit 30% van de reissom. Daarnaast hoef je de restantbetaling niet al 6 weken voor vertrek te voldoen, maar uiterlijk 28 dagen voor vertrek. Ook de annuleringsvoorwaarden zijn versoepeld. Boek je een Sunlodge accommodatie en annuleer je deze tot 21 dagen voor vertrek? Dan ben je alleen je aanbetaling kwijt. Voor andere accommodaties geldt ook dat je alleen de aanbetaling kwijt bent bij annulering tot 28 dagen voor vertrek.
Anderen lazen ook onze blogs over  2020CenterParcsRoanEstivoSuncampzomer