Voor ieder lootje een glampingkadootje

 3 December 2018   Typisch Fem

Voor ieder lootje een glampingkadootje


Geef eens een glampingervaring cadeau!

Zeg nou zelf, je hebt alles al. Jaar op jaar krijg je een paar sokken, nieuwe parfum of kaarsen. Een zesendertigste das of nóg een pot badolie? Ook niet echt noodzakelijk. Écht blij zou je zijn met een ervaring. Die gaat wat langer mee en je hebt er een levenslange herinnering bij.

Ervaringen weggeven is wat ons betreft de nieuwe trend voor Sinterklaas of Kerst. Zeg nou zelf. Als je een winters weekendje weg, knusse oudejaarsavond of onvergetelijke Kerst in een lekker warme lodge of vakantiehuisje cadeau zou krijgen, zou dat toch heerlijk zijn?

Ons glampingverlanglijstje


1 Winterkamperen in eigen land

Nee, we hebben het hier niet over slaapzakken die bestand zijn tegen -30 of tentdoek waar de sneeuw dwars doorheen valt. We praten over luxe campings die in de winterperiode gewoon open zijn en speciale arrangementen en activiteiten organiseren. De boel is gezellig versierd en verlicht en er kan geschaatst worden op de ijsbaan of geshopt tijdens een winterfestival. ’s Avonds schuif je aan voor een driegangenmenu in ’t campingrestaurant en duik je nog even de sauna of het verwarmd sanitairgebouw in, om vervolgens de dag af te sluiten met warme chocomel of glühwein bij het kampvuur. Kerst- of winterarrangementen genoeg, en je hoeft er niet ver voor van huis. Neem nou camping De Vossenburcht in Overrijssel. Sowieso zit in de meeste Nederlandse chalets, caravans, blokhutten en huisjes gewoon verwarming, dus prima te doen! Zeker als je lekker dicht tegen elkaar aan gaan liggen ’s nachts ;-). Wedden dat je man, vrouw, gezin of beste vriendin hartstikke blij is met dit cadeau?

Staphorster Vakantiehuisje 4 personen


2 Kerst of Oudjaar vieren op een vakantiepark

In de kerstvakantie barst het van de kortingen overal, dus ook op bungalowparken. Bedenk hierbij dat er juist nu tal van kerstactiviteiten worden aangeboden, zoals een midwinterlichtjestocht, en je snapt dat een Landal vakantiepark de ideale bestemming is voor je winterse break. Lees meer over de kortingen tot wel 30% en de gezellige activiteiten die er georganiseerd worden. In de kerstvakantie zijn nog accommodaties te boeken op Landal parken Het Land van Bartje en De Lommerbergen, met name in de tweede week. Misschien leuk voor jou en je lief met Kerst? Of voor de vriendengroep of de hele familie met nieuwjaar?

Boerderij 6 personen Land van Bartje


3 Logeren in een chalet in de bergen

Overdag lekker actief buiten, ’s avonds de verwarming aan en genieten van elkaar! Ik hoop dat degene die mijn lootje getrokken heeft op dit idee komt. In de bergen van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en Italië zijn mooie plekjes genoeg, waar het ook hartje winter goed toeven is. Op campingpark Knaus Läckenhauser in het Beierse Woud bijvoorbeeld kampeer je in een parkachtig landschap waar je met een beetje geluk van de weergoden prima kunt skiën, wandelen, langlaufen en sleeën. Misschien moet ik ook nog snel even nieuwe snowboots op mijn lijstje zetten …

4 Overnachten vlakbij een kerstmarkt of winterfestival

Duitsland staat bekend om haar übersfeervolle kerstmarkten. In steden als Aken, Düsseldorf, Dortmund, Munster, Keulen en Essen vergaap je je volop aan prachtig verlichte pleinen en romantische kraampjes met allerhande cadeaus, lekkers, kleding en kerstversiering. Onder het genot van een portie zuurkool en met de grootste kersthits uit de speakers knallend natuurlijk. Ook in België, zoals Brugge of Luik, zijn de kerstmarkten leuker dan leuk. Vakantiepark of verwarmde glamping accommodatie in de buurt boeken en gaan zou ik zeggen. Leuk om te geven aan je moeder of zus. Lekker even weg samen ?.

5 Overwinteren in Zuid-Europa

Zoek je liever een warmer klimaat op? Camping Marjal aan de Costa Blanca en camping Villaggio der Fiori in Italie zijn bijvoorbeeld het hele jaar door open. Je rijdt hier niet even voor een weekendje heen, dus dit is een cadeautje voor mensen met een groter budget én hoger saldo vakantiedagen, maar misschien zochten jullie nog een fijne bestemming voor de kerstvakantie of koude januarimaand?

Hét cadeau voor iedereen

Je ziet ‘t. Een gezellige overnachting voor je vader en moeder. Een dagje plus nachtje kerstmarkt voor je zus en jezelf. Met z’n tweeën romantisch op een wintercamping of met het hele gezin de feestdagen doorbrengen op een familiecamping of vakantiepark. Voor iedereen is wel een gezellig glampingkado onder de boom te leggen. Veel plezier alvast, ook met het geven!

Anderen lazen ook onze blogs over  wintervoorpretkinderencadeaukadoovakantievakantie boekenvakantieparkenglampingkerstmisDe KrimCenterParcsLandal