Waarom je juist nú vakantie wilt vieren in Italië

 23 Juli 2020   Typisch Fem

Het is hier voor 99,9% gewoon vakantie vieren zoals je gewend bent. Misschien heb je het idee dat er allerlei restricties zijn, maar de realiteit is veel minder heftig dan je in je hoofd hebt. Je hoeft alleen in restaurants of de supermarkt een beetje op te letten, maar op de camping merk je amper iets. Het ziet er hier prachtig uit. Het is warm en mooi weer. Vanavond hebben we heerlijk van de barbecue gegeten en onze zwembaden liggen klaar voor jullie en jullie kinderen. We staan klaar om jullie als gasten warm te onthalen. Echt, je kunt gerust op vakantie komen!

Camping Weekend aan het Gardameer, Italië


Optimaal voorbereid en coronaproof

Het zijn de woorden van de gepassioneerd vloggende Chicca, Leonardo en Loek van der Loo van Vacanze col Cuore, een organisatie met glamping resorts in Noord-Italië. Samen met zijn Italiaanse vrouw en zonen leidt deze Nederlandse Loek vijf kleinschalige en middelgrote campings en een luxe bungalowresidence in Toscane en aan het Gardameer. In de wekelijkse vlog geven zij een update over de situatie op hun Italiaanse resorts. Zij nodigen je zelfs uit eventuele vragen te mailen of te sturen via Facebook Messenger. Coronaproof en optimaal voorbereid? Zeker weten!

Nederlandse nuchterheid + Italiaanse passie = de ideale vakantie

Naast de glamping campings van Vacanze col Cuore in Toscane en de omgeving van het Gardameer, hebben we nog meer campings in Italië met Nederlandse eigenaar. Stuk voor stuk worden deze campings geleid door een combinatie van Nederlandse nuchterheid en Italiaanse passie. Een zomervakantie op deze campings is momenteel veilig en ontspannen, terwijl je tegelijkertijd de Italiaanse gezelligheid en vurigheid proeft. Precies wat je nodig hebt in deze vreemde periode!

Waarom nu vakantie vieren in Italië

Rancone Lodges
Dichtbij alle Toscaanse hotspots als Florence, Lucca en Pisa vind je de luxe glamping accommodaties van Rancone Lodges. Er zijn zelfs glamping tenten voor vriendengroepen en families van 10 personen! ’s Avonds gezellig mee eten aan de lange tafel? Paardrijden door een van de omliggende natuurparken? De Nederlandse Nicky, Susan, Ernst en Willem zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Vakantie in Toscane, Rancone Lodges


t’Asteria
In Le Marche, tussen de Adriatische kust en de bergen, vind je deze mini-glampingcamping gerund door Nederlanders. Denk in termen van zwemmen, spelen, relaxen op het landgoed en de prachtige omgeving verkennen en je hebt een beeld. Geen zin om te koken ’s avonds? Check dan welk Italiaans gerecht er die avond bereid wordt en schuif lekker je benen onder tafel.

Le Marche, camping t


Villa la Diva
Op 7 kilometer van de Adriatische stranden ligt deze agriturismo van Steven en Diana. Ze organiseren leuke workshops en activiteiten, het vakantiedomein heeft een groot zwembad en een speeltuin en eens per week is er een pizza-avond. Iets voor jou?

Villa la Diva, Le Marche


Podere Sei Poorte
In het noorden van het land, niet ver van de Adriatische kust, staan comfortabele safaritenten en lodgetenten op je te wachten op familiecamping Podere Sei Poorte. Eigen sanitair? Kan geregeld worden. Een Italiaanse brunch met streekgerechten, een lekkere cappuccino of een gezellig bubbeltje erbij? De Nederlandse eigenaren weten hoe ze hun gasten moeten verwennen.

Podere Sei Poorte, Adriatische kust


Camping44
Van kleine tent tot grote familietent. Van safaritent tot chalet. Ondanks hun geringe grootte – de minicamping telt slechts 24 plaatsen - bieden ze het allemaal. ‘Ze’ zijn in dit geval de Nederlandse Rens en Rachel, die sinds zomer 2019 deze nieuwe charmecamping runnen. Je geniet er van ruimte, rust, gastvrijheid en koopt er groenten uit eigen tuin voor het avondeten. Of je eet mee tijdens de Italiaanse avond, dat kan natuurlijk ook.


Camping 44 in Le Marche






Anderen lazen ook onze blogs over  2020ItaliëCoronaVacanze col Cuoreglampingvakantie boekenluxetent