Wie is de Glampingaanbieder 2016?

 9 December 2015   Huurtent

Wist je dat www.huurtent.nl 22 glampingorganisaties in haar overzicht heeft staan? Glamping , het nieuwe kamperen. Niet basic kamperen in een ingerichte bungalowtent, maar avontuurlijk en luxe in een grote safaritent of lodgetent. Voor heel veel organisaties, 10 jaar geleden, een nieuwe uitdaging.
De wereld verandert, zo ook de kampeerwereld. Wat is er zoal veranderd? Jonge gezinnen gaan voor luxe, actieve vakanties. Gezinnen willen bij thuiskomst iets te vertellen hebben.

Greencamp heeft destijds als een van de eerste organisaties gezien dat hier behoefte aan was. In 2005 werden door de kampeerorganisatie Greencamp de eerste plannen gemaakt om behalve luxe kampeertenten ook mooie safaritenten op houten vlonders te laten plaatsen. Deze safaritenten werden toen en nu nog op mooie kleine speciaal geselecteerde campings, veelal verspreid, geplaatst.


Glamping met Greencamp


Ooit begonnen met een aanbod van 5 campings, Inmiddels verhuurt Greencamp op ongeveer 45 campings in Nederland, Frankrijk en Italië deze compleet ingerichte safaritenten. Chapeau!

In de jaren die daarop volgen kwamen er diverse nieuwe organisaties zoals Tendi en Tentocamp in het Glampingoverzicht. Overigens allemaal organisaties die hun Safaritenten en Lodgetenten plaatsen op kleinere charmecampings . De luxe inrichting wordt zelfs aangevuld met eigen sanitair, door ons dan Lodgetenten genoemd.


Glamping met VillatentBehalve charmecampings komt er sinds 5/6 jaar ook een nieuwe manier van kamperen bij. Het kamperen op een boerderij (nog in bedrijf) in een luxe safaritent. Het Betere BoerenBed heeft zich hierin gespecialiseerd en is zeer geliefd bij jonge gezinnen.

Voor campings die tot die tijd alleen kampeerplaatsen verhuurden was dit een nieuwe uitdaging om meer publiek te trekken. Zeker de laatste jaren zie je dat campings zelf ook investeren in Luxetenten!

Dit succes werd ook al snel opgepakt door de grote bestaande kampeerorganisaties zoals Suncamp , Eurocamp , Canvas Holidays , Go4Camp , Roan en last but not least Vacanceselect en Selectcamp . We zien dan ook groepen van glampingtenten, de Glamping-dorpen ontstaan op de veelal grotere kindvriendelijke campings.

En met name deze grotere organisaties zijn behalve Safaritenten en Lodgetenten met sanitair ook nieuwe glamping-accommodaties gaan ontwikkelen omdat de vraag naar luxe, comfort en ruimte steeds groter wordt. Ook wij zien dat onze bezoekers veel zoeken naar de grote luxe accomodaties.


Glamping met VacanceselectDe basic stacaravans worden gepimpt. Je ziet de ontwikkeling van glamping-accommodaties zoals Sunlodges, Aspect, Avant, Espace, Supreme Lounge , Royal Lounge , Airlodge , Countrytent , Glamptent , Hybridlodge Clever . Overdekt terras, airco, loungemeubels, lichte inrichting, kindvriendelijk, SatelietTV, eigen WIFI, Magnetron en zeer comfortabele bedden vind je in steeds meer accommodaties.

Het glampingjaar 2016 wordt dus nog luxer, nog meer comfort en een grotere keuze uit verschillende soorten campings zoals klein/groen, familiecampings.

Stijlvol kamperen wordt Hot in 2016!


p.s. Vergeet niet de nog relatief nieuwe glampingorganisatie Vodatent , jong en vol ambitie. De safaritenten van Vodatent vind je in Nederland, Tsjechië en Hongarije.
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiebelevingalgemeenkamperenglampingnieuwsverslag