Deel 2 Vakantie in Nederland? Campings met verhuur zeer geliefd!

 11 April 2018   Huurtent

3 Vakantie op de Veluwe/Achterhoek/Gelderland

Een vakantie in Gelderland? De Veluwe, De Achterhoek, Het Veluwemeer, bossen, watersport, actie, attractieparken en cultuur? Dit is een regio waar gezinnen met jonge en oudere kinderen zich goed kunnen vermaken. Zorg ervoor dat je bij het kiezen goed let op de ligging bv. aan het water of in de bossen.

Camping Ardoer Ackerstate is het perfecte voorbeeld voor een vakantie met jonge kinderen en tieners op de rand van de Veluwe. Je vindt er een fijn overdekt zwembad, een recreatiestrand, een klimbos en leuke uitdagende activiteiten in het hoogseizoen. Verder heeft Ackerstate mooie uitbreiding van verhuur van Glamping-accommodaties met centraal gelegen leuke speeltuintjes , een Trampolinepark, Speel- en doestrand “de Watervalei” , vernieuwd terras met horeca en een nieuw sanitairgebouw. Kortom alles aanwezig voor een fijne vakantie in Gelderland.

Vakantievilla op Ackersate


Ook aan de rand van de Veluwe ligt Landal Coldenhove. Een mooie glampingcamping midden in de bossen. Ook hier zijn alle kindvriendelijke voorzieningen aanwezig, een overdekt zwembad, bowlingbaan, midgetgolfbaan, een indoorspeelparadijs en een speeltuin.

Midden op de Veluwe ligt dan Landal Rabbit Hill, midden in de natuur maar ook niet ver van de steden Apeldoorn, Amersfoort en Arnhem. Waterratjes kunnen terecht in de zwembaden en verder is dit een heerlijke omgeving om te voet of per fiets te ontdekken. Voor een glampingvakantie huur je gewoond de lodgetent met sanitair en de vele konijnen zorgen voor het “safari-gevoel”

De Achterhoek in Gelderland is heel divers, natuur en waterrecreatie horen erbij. Op camping de Twee Bruggen bij Winterswijk vind je een mooie recreatieplas met strand maar ook een compleet vernieuwd binnen- en buitenbad met glijbanen. Speciaal voor de allerkleinsten is er een apart peuterbadje en zijn er spraytoestellen waar ze lekker kunnen spetteren. Aan de ouders is ook gedacht wat dacht je van een mooie fitnessruimte en de 2 persoons sauna.

De Betuwe in Gelderland is een prachtig natuurgebied, en volledig omgeven door water ligt daar het vakantiepark Eiland van Maurik. Watersporters, jonge geziennen en rustzoekers, voor allen een toppark voor een mooie kindvriendelijke glampingvakantie in Nederland. Een groot recreatiemeer, waterspeeltuin en overdekt zwembad zorgen voor veel waterplezier.

Rivierlodge 6 personen


Aan de rand van de Veluwe, bij Voorhuizen, vind je het kindvriendelijke bungalow- en glampingpark de Boshoek. En vóór de zomervakantie vind je op het vakantiepark een mooi Activiteitenbos. Een mooie plek waar je samen met het activiteitenteam aan leuke acitiviteiten kunt deelnemen.

4 Vakantie in Zuid-Holland

Wordt het een strandvakantie aan de Zuid-Hollandse kust? Vergis je niet deze provincie heeft een heel gevarieerd aanbod. Behalve de kust zijn er natuurlijk de grote steden als Den Haag, Rotterdam, Delft, Gouda en Leiden. Het kan dus een fijne vakantie op een vakantiepark of camping worden maar ook een stedentrip of weekendje weg!

Strand Zuid-Holland


Vanaf het park even de duinen over en je bent aan het Noordzeestrand, dat is park Noordduinen. Verder zijn er vele kindvriendelijke voorzieningen, een binnen-/buitenbad, piratenschip en klimwand. En verder biedt de regio Zuid-Holland vele attracties zoals Corpus, Duinrell, Madurodam, Space Expo etc.

Camping Duinrell bij Wassenaar, met mooie kampeerplaatsen, Duingalows en Safaritenten is met het atractiepark Duinrell en het Tikibad als buren wel de meest kindvriendelijke glamping camping van Zuid-Holland te noemen.

Een vakantie aan het strand met het hele gezin. Kies dan voor Kijkduin. In de achtertuin van de stad Den Haag ligt dit heerlijke familiepark. Bezoek van hieruit Scheveningen, attractiepark Duinrell en de langgerekte stranden. En wat dacht je van een vakantie aan het strand in één van de mooie strandhuisjes?

Piraten speeltuin Kijkduin


Parc du Soleil aan de Zuid-Hollandse kust bij Noordwijkerhout verzorgt haar bezoekers een onvergetelijke vakantie. De stranden bereik je fietsend binnen een half uur. Op het park kun je zwemmen in het overdekt zwembad en plaatsen als Noordwijk, Leiden en Den Haag liggen op korte afstand.

5 Vakantie in Limburg

Bourgondisch, heuvellandschap, gastvrijheid, lekker eten en drinken dat zijn toch wel de kernwoorden voor de provincie Limburg. Zowel de recreatieve als sportieve fietser kan hier zijn of haar hart ophalen. Wandelen door het prachtige landschap met echte vergezichten, wie wil dit niet? Wordt het een weekend weg of een heerlijk verblijf op een van de mooie vakantieparken of boerderijcamping?

Fietsen door een glooiend landschap, Limburg


In Noord-Limburg ligt het vakantiepark Center Parcs Limburgse peel. In het overdekte Market Dome op dit Limburgse vakantiepark vind je een Nieuwe Bamboe Dome, een groene Oase van 17 meter breed en 8 meter hoog. Verder zijn diverse Cottages voor een groot deel vernieuwd en de rest volgt in de loop van 2018. Geniet van de natuur en de privacy in de (half-)vrijstaande Comfort en VIP cottages. Wil je echt uitpakken? Ontdek dan de VIP cottage. Met elke ochtend versgebakken broodjes en een eigen privésauna om helemaal tot rust te komen. Na een goed ontbijt fiets of wandel je zo de Groote Peel in.

Een vakantie op de boerderij? Farmcamps Camping Boebadoe verhuurt de mooie Farmcamps lodgetenten. Het boerenavontuur is natuurlijk pas compleet als je ook wat leert op de boerderij. En daar zorgen boer Bart en boerin Floor persoonlijk voor. Vervelen is hier geen optie.

Vervelen op deze Boerderijcamping Boebadoe is geen optie


Nog een vakantie op de boerderij maar dan in Zuid-Limburg? FarmCamps boerderijcamping de Verloren Kost ligt tussen de Limburgse heuvels verscholen. Op de boerderij kun je helpen met de pony’s maar lekker spelen.


Als je dit nog niet gedaan hebt:
Lees ook deel 1 van deze serie over de Waddeneilanden en Zeeland!





Anderen lazen ook onze blogs over  NederlandLimburgGelderlandAchterhoekVeluweboerderijcampingHaarlemcampingvakantieparkenvakantiewoning