Alle aanbieders glamping 2017 in een overzicht!

 31 December 2016   Huurtent

In onze glampinggids van 2017 vind je wéér een groot aantal aanbieders met glamping vakanties. Glamping is zeker dé kampeertrend van de afgelopen 10 jaar. 100% kamperen maar dan wel op een comfortabele manier.

Al met al zijn de lodgetenten zéér geliefd bij jonge gezinnen. Vooral de tenten die op kleine gastvrije charmecampings staan. Rustiek kamperen maar dan wel mét een leuk zwembad én een fijn restaurant of table d’hôtes. ’s Morgens je tent openslaan en dan je kopje koffie drinken, uitkijkend over de Italiaanse wijnvelden, wie wil dit niet?

Ook kan glamping voorkomen op grote campings maar dan zie je dat deze safaritenten vaak wat rustiger staan op speciale daarvoor ingerichte plekken. Wanneer je goed vergelijkt zie je dat de prijzen voor de glamping-accommodaties nogal eens verschillen. Betekent dit dat glamping niet duur hoeft te zijn?
Zijn de safaritenten en lodgetenten (met sanitair) het nieuwe luxe kamperen of is dit de standaard aan het worden? Zijn de safaritenten betaalbaar of zijn ze duurder dan de standaard bungalowtent? Kun je de luxe ingerichte tenten in het hoogseizoen ook voor een voordelig prijs boeken?

Wij hebben de prijzen van de verschillende aanbieders opgezocht voor een weekje vakantie per 22 juli 2017 (hoogseizoen). De prijsverschillen zijn vooral te zoeken in de locatie en de voorzieningen van de camping.

Prijs bungalowtent en safari-lodgetent 1 week hoogseizoen 2017


De voordelen van kamperen in een glampingtent zijn vooral het feit dat je deze zelf niet hoeft op te zetten. Eenmaal op je vakantiebestemming kom je in een goed opgezette tent aan. Er is stroom en vaak stromend water aanwezig. Verder vind je in de meeste, vaak ruime tenten, een woondgedeelte/keukenblok en 2 of 3 slaapcabines met een ruim, vaak overdekt, terras.

Hét glamping gevoel krijg je echt wanneer je de kwaliteit van de bedden ziet, de uitgebreid ingerichte keuken en soms vind je zelfs een fijne buitenkeuken met barbecue. Er zijn steeds meer safaritenten met eigen sanitair, dus het gedoe met die WC-rol is ook geschiedenis. De modellen lopen nogal uiteen behalve de echte safari-/lodgetenten heb je ook nog eens de yurts, grote tipi’s en ecolodges. In de wat warmere landen zoals Italië hebben de tenten soms zelfs airco. (zie b.v. de nieuwe Safaritent DeLuxe van Selectcamp)

Voor een uitgebreide collectie glamping-accommodaties zijn wij dit jaar op Orlando in Chianti geweest. Hier vind je o.a. de geliefde Airlodge maar ook een fijne safaritent van Tendi en voor de verliefde stelletjes een leuke CubeSuite. Verder voor nog meer luxe kun je hier ook kiezen uit vakantiewoningen zoals de Hybridlodge Clever en de Exclusive Next. Deze accommodaties worden allemaal aangeboden door de Nederlandse reisorganisatie Vacanceselect dé glampingspecialist.

Glamping is Hot in héél Europa maar ook daarbuiten. Verder ook nog eens heel betaalbaar, zoek goed in het glamping overzicht van huurtent en je zult al accommodaties vinden onder de 30 euro per nacht in het voor- en najaar.

Anderen lazen ook onze blogs over  glampingsafaritenthuurtentententvakantietipsaccommodatiegeldinfographictrendsverslag