Alle reden om nú je kampeervakantie in voorjaar 2024 te boeken

 16 September 2023   Typisch Fem

Het is algemeen bekend. Vroegboeken loont. Door de leuke kortingen, en ook doordat je zeker bent van een accommodatie op jouw favoriete camping. Sterker nog, de kans dat je precies die ene safaritent op dat veldje bij het water kunt vastleggen, is groter dan ooit als je er vroeg bij bent! Nu is er nog volop keuze op campings in Nederland voor het voorjaar. Ook als je kiest voor een luxe kampeervakantie in Spanje, Italië of Frankrijk in de meivakantie, loont het om vroeg te boeken. En pak je meteen een hoop voordelen van kamperen in het voorjaar mee!

Voordelen van glamping in het voorjaar
- Prettige temperatuur
Eerlijk is eerlijk. Afgelopen zomer was het weer niet overal om over naar huis te schrijven. Het was óf snikheet zodat je niet veel kon ondernemen, of het regende de ganse dag zodat je tent onder water stond. In het voorjaar is het weer hopelijk wat minder extreem en kun je gewoon genieten van een stabiele twintig graden. Wél lekker buiten leven en de omgeving verkennen. Géén klotsende oksels en fles zonnebrand per dag. We bedoelen maar.

- De aantrekkelijke prijzen
Op vakantie gaan in het hoogseizoen is duur. Ook al wordt de meivakantie ook steeds populairder, de prijzen in het voorjaar liggen nog altijd stukken lager dan in de zomer. Zeker als je vroegboekt, profiteer je van extra vroegboekkorting. Heb je jonge kinderen die nog geen schoolplicht hebben? Dan is het voorjaar helemaal voordelig omdat je buiten de schoolvakanties kunt gaan. Pakken dat voordeel dus, nu het nog kan!

- De beperkte drukte
Zowel op de camping zelf als bij bezienswaardigheden in de omgeving geldt: in het voorjaar zijn er simpelweg minder mensen. Dat betekent dat je jezelf en je kinderen lange rijen voor de ingang van het pretpark bespaart en ’s morgens in een paar minuutjes terug bent met verse croissantjes. Vakantie is om te ontspannen en tot rust te komen. Zeg nou zelf, dat lukt beter met een beetje ruimte om je heen dan op een overvolle camping toch?

- Geen last van vliegschaamte
Zoals voor menig kampeervakantie in Europa geldt: je hoeft er niet met het vliegtuig heen maar kunt gewoon met de auto of trein. Als we met z’n allen meerdere keren per jaar het vliegtuig in blijven stappen voor een paar tientjes per persoon, komen we die klimaatcrisis nooit te boven…

Boek nu voor de meivakantie
Verschillende glampingorganisaties en campings staan op het punt hun vroegboekacties van stal te halen. Zodra de zomervakantie voorbij is, willen ze immers zoveel mogelijk boekingen voor het volgende jaar realiseren. Speciaal voor de meivakantie, die officieel van 27 april t/m 5 mei is en uitgebreid kan worden met de week erna waarin Hemelvaart valt, hebben bijvoorbeeld Eurocamp, Roan en Landal aanbiedingen met kortingen van 20 tot 50%. Mooi meegenomen!

Neem snel een kijkje op onze website en vindt de voorjaarsaanbieding die bij jou past.Anderen lazen ook onze blogs over  2024voorjaarvroegboeken