De leukste attractieparken van Europa

 9 Maart 2016   Femke

Zin om te lachen, bewonderen en genieten met het hele gezin? Kamperen dichtbij een pretpark is natuurlijk vragen om een topvakantie. Of het nu gaat om de meivakantie of om de zomervakantie, mijn ervaring is dat ieder kind enthousiast wordt van een vakantie op of in de buurt van een pretpark. Met de vakantieperiode in aantocht, leek het me dan ook handig een overzicht te maken van de leukste, coolste en mooiste attractieparken van Europa.

In dit blog sla ik Legoland, Disneyland Parijs, Efteling en Plopsaland De Panne even over. Deze parken heb ik al beschreven in het artikel pretparkvakanties. Je vindt hier ook suggesties voor campings vlakbij de parken.
Wil je wel eens een ander park zien in Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië? Hou je wel van een charmant, educatief, cultureel, gezellig of spannend uitstapje en ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming of leuk uitje voor komende zomer? Lees dan vooral verder!


1 Futuroscope, Frankrijk

Ooit in Nemo in Amsterdam geweest? Denk groter, beter, veelzijdiger en moderner en je komt uit bij Futuroscope. Het park heeft al diverse prijzen gewonnen voor ‘beste attractie’ en ‘Europe’s best dark ride’ en een bezoek aan Futuroscope staat garant voor gezellige gezinsverrassingen, fascinerende attracties en extreme sensaties. Het pretpark is geschikt voor alle leeftijden. Nieuw in 2016 zijn een sprookjesachtige aqua show by night (bedacht door de ontwerpers van Cirque du Soleil) en een komische 4D-attractie met de helden van Ice Age.

Futuroscope Frankrijk


Futuroscope ligt vlakbij de Atlantische kust in Chasseneuil-du-Poitou, zo’n 150 km landinwaarts vanaf La Rochelle, 93 km van Tours en dus ook niet zo ver van de Loire kastelen.

2 Parc Asterix, Frankrijk

Net als Euro Disney ligt Le Parc Asterix dichtbij Parijs. De grote verschillen tussen de twee parken zijn de grootte en de prijs. Attractiepark Asterix is minder massaal en goedkoper. Je vindt er volop cultuur, verhalen, sprookjes en theater. Het park is een beetje te vergelijken met onze eigen Efteling. Bovendien zit je hier ook goed als je houdt van de nodige spanning!

Parc Astérix ligt in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs.

3 Europa-Park, Duitsland

Europa-Park in het Duitse Zwarte Woud is eerder verkozen tot beste pretpark van Europa, Duitslands populairste bezienswaardigheid en zelfs beste pretpark van de wereld! Spannende attracties voor kinderen, tieners en volwassenen, waterpret in allerlei vormen, spectaculaire shows, indoor en outdoor speelwerelden… je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig. Het park is opgebouwd in14 Europese landen. Ze ervaar je 14 verschillende culturen en de typische eet- en drinkgewoonten, architectuur en flora van al deze landen in 1 dag. Deze lente opent het park het volledig nieuwe deel Ierland.

Gelegen in de driehoek Duitsland, Frankrijk en Zwitserland, is Europa-Park makkelijk per auto en openbaar vervoer te bereiken. Campings in het Zwarte Woud vind je hier.

4 Moviepark Germany, Duitsland

Houden jij en je kinderen van film en entertainment? Dan zit je goed in Moviepark Germany in Bottrop, met meer dan 40 attracties. Het gevoel van Hollywood, meeslepende attracties en blockbuster shows… en dat bijna naast de deur.

5 Phantasialand, Duitsland

Phantasialand is een attractiepark in het Duitse Brühl, vlakbij Keulen. Het park is het op elf na populairste park van Europa, dat is te zien aan de bezoekerscijfers. Phantasialand leent zich uitstekend voor een korte vakantie en het park is geschikt voor de hele familie.

6 Portaventura, Spanje

PortAventura in Salou is het grootste Spaanse themapark. Het pretpark ligt niet ver van de Costa Dorada en Barcelona en behoort tot de top tien van best bezochte attractieparken van Europa. Je vindt hier een waterpark, mooie shows en muziek en je kunt hier op 1 dag werelden als China, Mexico, het wilde westen en zelfs Sesamstraat bezoeken.

Pal naast PortAventura wordt hard gebouwd aan Ferrari Land, een state-of-the-art themapark met diverse innovatieve attracties, waaronder de hoogste en snelste achtbaan van Europa en racesimulators. Ferrari Land wordt in 2017 geopend.

7 Gardaland, Italië

Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark in Italië. Gardaland ligt in Veneto, in het plaatsje Castelnuovo del Garda aan het Gardameer. Behalve het themapark bevindt zich op het terrein van Gardaland ook een theater. Vlakbij Gardaland ligt Canevaworld, een pretparkresort met onder meer een filmthemapark (Movieland Studios) en een waterpark. Verblijf je in de buurt van het Gardameer? Ik wil niet dwingend overkomen, maar dan móet je hier gewoon een dag heen. Campings bij het Gardameer vind je hier.

8 Mirabilandia, Italië

Mirabilandia is een Italiaans pretpark, gelegen in Savio vlakbij Ravenna, in de streek Emilia-Romagna. Het park ontvangt jaarlijks ongeveer 1,8 miljoen bezoekers en is daarmee het op een na grootste pretpark van Italië.

Trekt de Adriatische kust je? Kijk dan eens bij het aanbod campings in deze regio.



Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenmeivakantiestedentipsvakantievoorpretpretparkDuitslandFrankrijkItaliëSpanje