Dit jaar van plan een safaritent te huren in Toscane?

 15 Mei 2018   Typisch Fem

Toscane, met uitzicht op Florence


Toscane is hot, zowel letterlijk als figuurlijk. Steeds meer mensen ontdekken dit paradijselijke deel van Italië. Niet zo gek natuurlijk; het is er zomers zonnig, heerlijk heuvelachtig en elke wandeling door een authentiek dorpje is alsof je door een ansichtkaart loopt. Ga jij Toscane deze zomer ontdekken? Kies dan voor een glampingaccommodatie op een fijne camping of voor een agriturismo, oftewel een idyllisch vakantiehuis in het glooiende landschap. Wil je een zwembad, speeltuin en animatie voor de kinderen? Of juist rust en ruimte op een kleine groene camping? Alles kan! Kijk maar eens naar onze selectie van 7 Toscaanse glamping campings.

1 Park Albatros, Toscaanse kust

Supergroot is deze camping, dus je vindt er alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. Een zwembadcomplex, diverse speeltuinen en een enthousiast animatieteam. Ook pubers en oudere jeugd vermaken zich hier prima. Welke lodge- of safaritent je ook kiest, je zit altijd vlakbij het strand, winkelcentrum, restaurant en ijsbar. Doe mij maar twee bolletjes stracciatella alstublieft en misschien dit jaar de Luxe Lodge van Gustocamp of Glampin4All?

Park Albatros, zwembad


2 Parco delle Piscine, Toscaanse binnenland

Op ruim een halve kilometer hoogte, midden in de heuvels op de grens van Toscane en Umbrië, vind je deze grote camping. Die haar naam te danken heeft aan, je raadt het al, de mooie zwembaden op het park. De meeste glamping aanbieders, zoals Vacanceselect, Rent-a-Tent en Eurocamp, zijn hier wel vertegenwoordigd. Het soort accommodatie en de mate van luxe bepaal je dus lekker zelf.

CocoSweet of Coco-suite op Parco Delle Piscine


3 Camping Le Pianacce, Toscaanse kust

Een rustig gelegen terrassencamping aan de rand van de heuvels, slechts vijf kilometer van de kust vandaan. Keuze uit veel soorten glampingaccommodaties, zoals lodgetenten met douche en wc, safaritenten en luxe stacaravans met airco. Of wordt het meer kamperen in een fijne bungalowtent, met uitzicht op het Toscaanse landschap? De eigenaar van camping Le Pianacce is glampingdeskundige. Zijn aanbod lodgetenten is te zeer compleet te noemen, van luxe tot avontuurlijk, van Glossy en Glamour tot een Glids (=Glamping+Kids) tent!

Goedemorgen Le Pianacce


4 Agriturismo Nonna Stella, Etruskische kust

Dit is groen kamperen bij de boer in een ruime safaritent vlakbij zee. Je kunt hier je eigen groente oogsten en fruit plukken en met de Italiaanse familie mee eten. Je kinderen liggen in het zwembad, spelen op het speelveld of in de achtertuin van de eigenaren. Dit is glampen op een boerderijcamping zoals je het vooraf bedacht had.

Glamping op Nonna Stella, Etruskische kust


5 Camping Barco Reale, hart van Toscane

Viersterren camping Barco Reale is middelgroot en centraal gelegen in Toscane. Dus én de Toren van Pisa en de oude binnenstad van Montecatini Terme zien? Zowel Florence, Lucca als Pistoia bezoeken? Kies een glampingplek van Glamping 4 All, Vacanceselect, Rent-a-Tent of Suncamp en genieten maar.

Dit jaar een Lodgetent op camping Barco Reale?


6 Camping Orlando in Chianti, hart van Toscane

Het hart van Toscane kenmerkt zich door wijnvelden, heuvels, steden vol cultuur en karakteristieke dorpjes. Camping Orlando ligt precies tussen Florence, Siena en Arezzo en van hieruit ontdek je heel Toscane. Om ’s avonds uitgeput op het terras van je safaritent of glamping stacaravan neer te ploffen. Of wordt het een eigen airlodge of comfortabele tent op palen? Aan jou de keus.

Airlodge, glamping op hoogte


7 Agriturismo Eucaliptus, Toscaanse kust

De safaritenten met eigen sanitair bieden precies het comfort dat je zoekt tijdens een relaxte gezinsvakantie. Deze landelijk gelegen camping, die niet voor niets een 9 scoort, heeft slechts 20 plaatsen. Met z’n allen deel je het mooie zwembad, de speeltuin en niet te vergeten het uitzicht over de wijnvelden. En last but not least: in een paar minuten sta je op het strand!

Glamping op agriturismo Eucaliptus


Natuurlijk is onze top 7 niet heilig. In ons glamping overzicht van Toscane vind je maar liefst 31 campings. Van klein naar groot, gelegen aan de kust of in het binnenland. We wensen je alvast een fijne vakantie!






Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieGlamLodgeglampingglampingdorpensafaritentlodgetentToscane