Een fietsrondje bij Narbonne

 14 Augustus 2016   Ruud

Camping La Nautique bij Narbonne is geen echt bijzondere camping. Maar je kunt van hieruit wel prachtige fietstochten maken rond de meren en de aangrenzende dorpjes, en langs het Canal de la Robine. De receptie van de camping heeft een goede routekaart.

Vanaf de camping kun je diverse routes kiezen, maar houd er wel rekening mee dat veel paden onverhard zijn en voor gewone fietsen minder geschikt zijn. Ook kom je hier regelmatig een bruggetje of andere doorgang tegen waar je even moet lopen. De Vélo Vert route die langs het Canal de la Robine voert is wel goed begaanbaar voor gewone fietsen. Deze route begint noordelijk van Narbonne en splitst zich een stuk na de stad, waar je kiezen moet of je tot aan de zee bij Porte La Nouvelle fietst of dat je het historische stadje Gruissan passeert en doorrijdt langs de kust tot aan Saint-Pierre-La-Mer. Langs het Canal de la Robine fiets je in de schaduw van de bomen, wat ons wel goed bevallen is bij een temperatuur van meer dan 30 graden.

Canal de la Robine


Wij verlieten de camping via de achterpoort en wilden de ronde rond het meer maken. Tot aan Port-La-Nautique reden we rustig over het verharde strand en de straatjes achter de haven. De eerste paar kilometer hierna werden al indrukwekkend. We reden tussen het gras en riet over de vlakte, met aan de ene kant het meer met veel wind- en kitesurfers en aan de andere kant nog meer riet, water en heel veel vogels. Op weg naar het Réserve naturelle régionale de Saint Lucie, met zijn bijzondere flora en fauna, volg je dan het Canal de la Robine, maar wij besloten af te wijken van de route en de Voie Verte naar het mooi gelegen Gruissan te volgen.

Fietsrondje rond het meer


Na een uitgebreid bezoek aan en een prima lunch in Gruissan zijn we teruggefietst naar de camping. Zo kort na de middag is het hier op z’n heetst, en omdat een groot deel van de tocht door de open vlakte gaat hebben we nog twee liter koel drinkwater ingeslagen. Die waren ook op voordat we bij de camping waren.

Gruissan aan het water


Als we de fietstocht rond het meer hadden afgemaakt, dan waren we nog enkele mooie plaatsen tegengekomen die we nu hebben gemist. Sigean met de bekende dierentuin Réserve Africaine de Sigean, de zoutpan Saline et Étang du Doul waar je over het water kan lopen via houten paden en het pittoreske Bages, dat op en heuvel aan het meer ligt en waar je prima kunt eten.

Wat je ook kunt doen is vanaf de camping de Voie Verte oppakken en langs het Canal de la Robine volgen richting Narbonne. Narbonne is een mooie stad om enkele uurtjes in rond te dwalen.

Narbonne stad

Anderen lazen ook onze blogs over  NarbonnefietsenFrankrijkLanguedoc-RoussillonstedenvakantieZuid-Frankrijk