Een ronde door Frankrijk

 5 Juni 2017   Suzanne

De aankomende Tour de France is een perfect excuus om een ode aan Frankrijk te brengen. Want ook al ben je geen liefhebber van de wielersport, de Tour neemt je mee door bijna (heel) Frankijk en laat je het land in al haar glorie zien.

Het is wellicht een beetje gek dat de ronde van Frankrijk start in Duitsland en voert door België en Luxemburg, maar mij hoor je niet klagen. Ook deze gebieden hebben hun charme en het bouwt op naar het, voor de Francofielen eerste hoogtepunt als de renners in de derde etappe aankomen op Franse bodem. In de vierde etappe finishen de wielrenners in Vittel, bekend om zijn waterbronnen.

Wijnvelden in Bourgondië


Een aankomst in de prachtige streek Bourgondië is een feit in de vijfde etappe. Bourgondië bevat alles waar wij Nederlanders aan denken bij dit prachtige land: uitgestrekte weilanden met oude boerderijen en ontzettend veel bossen, beekjes en rivieren. Bezoek bijvoorbeeld camping Château de L’Epervière, de ideale uitvalsbasis om de wielrenners aan te moedigen en de regio te bezoeken. Waar denk je trouwens dat de term Bourgondiër vandaan komt? Precies! Genieten als een Bourgondiër moet je tijdens een vakantie in deze regio natuurlijk wel in praktijk brengen.

Slot in de Jura


Na Bourgondië wacht de Jura op de renners, nog zo’n fantastische streek in Frankrijk die niet voor niets erg in trek is bij veel Nederlanders. Je rijdt er namelijk binnen een dag naartoe en dankzij de vele bossen (zo’n 40% van het oppervlakte bestaat uit bossen), is het perfect voor een actieve vakantie. Bevestig de fietsen dus maar op de fietsendrager en sprint de topsporters achterna. Kies voor een verblijf op campings Domaine de Chalain of La Ferme de la Serraz. Laatstgenoemde bevindt zich direct aan het meer van Annecy in de Franse Alpen waar watersporters makkelijk de tijd uit het oog zullen verliezen.

Een van mijn favoriete streken in Frankrijk is de Dordogne, door deze regio crossen de wielrenners de 10e en 11e etappes! Het weer is bijna altijd goed, als je een beetje doorrijdt ben je er binnen een dag (geen aanrader met kleine kinderen als je boven Utrecht woont) en de omgeving is werkelijk prachtig! Voor een ontspannen vakantie kunt u denken aan camping La Palombière, de eigenaren hebben namelijk een indrukwekkende parklandschap-camping gerealiseerd.

Pittoresk plaatje in de Dordogne


In de 14e etappe nemen de wielrenners ons mee naar het Zuidwesten van Frankrijk. Hier vind je camping Val de Cantobre met ruime plaatsen en met een beetje geluk geniet je van een geweldig uitzicht. Want het berglandschap en de vele bossen in deze omgeving zijn fenomenaal en zullen tijdens de uitzending van de tour op televisie ook voor prachtige plaatjes zorgen.

Terrasje in Parijs


Het behoeft geen inleiding dat de rit haar einde vindt in Parijs op de Champs-Élysées, waar de wielrenners de slotrit zullen rijden. Ik val in herhaling, want ook dit is een ideale streek om de zomervakantie door te brengen. Met Parijs en Disneyland op rijafstand van camping La Croix Du Vieux Pont heb je natuurlijk binnen no-time twee fantastische uitstapjes op de planning staan.

Frankrijk, ik ben fan! Jammer dat Tom Dumoulin zelf niet meerijdt met de Tour de France na een prachtige prestatie in de Giro D’Italia te hebben neergezet. Zijn reden is dat hij een vakantie heeft geboekt. Ik ben benieuwd waar hij naar toe gaat…

Hier vind je alle campings in de buurt van de Tour de France.
Anderen lazen ook onze blogs over  Tour de France2017FrankrijkBourgondiëDordogneJuraParijsbelevingcamping