Future camping

 8 November 2016   Femke

Weet je nog? Dat je vroeger met je ouders door de campinggidsen bladerde op zoek naar een mooi plaatje van een zwembad? Dat jullie je vouwwagen van stal haalden (of de tent van zolder) en het gasstel en de slaapzakken inpakten voor twee weken op de camping in Limburg of aan de Costa del Sol? Het lijkt wel een eeuw geleden.

Kamperen toen, kamperen nu

Tegenwoordig heb je de gidsen ingeruild voor realtime video’s in 3D. De tips van het reisbureau voor online recensies. Je loopt niet meer met je eigen toiletpapier onder je arm, maar gaat voor minstens een privé badkamer met douche en toilet. Je neemt geen genoegen met een luchtbed, maar denkt meer aan een boxspring met luxe pocketveermatras met zeven comfortzones. Er een dag voor vertrek huiswaarts achterkomen dat de buurman ook van mountainbiken houdt, en de vrouw op het tweede veldje van links net als jij graag kookt? Dat hoeft met de digitale mogelijkheden binnenkort ook al niet meer. Van bungalowtent naar überexclusieve glamping accommodatie. En dat in pakweg 15 jaar tijd!


Vanaf 1910 trokken jongeren erop uit


Glamping van de toekomst

Campingtinder. Bubbelbad. Hemelbed. Allemaal leuk en aardig, maar we willen wel het geluid van wind en regendruppels op het doek. Want uiteindelijk is dat waar kamperen om draait. Het buitengevoel. De natuur voelen. En dus zetten we de allernieuwste en meest originele glamping accommodaties mét tentdoek voor je op een rijtje. Dat wordt nog lastig kiezen.


Dare to be Different- Artcamp
Van tipitenten tot luxe safaritenten. Van deltatenten tot boomtenten. Je kunt het zo gek niet bedenken of Ardoer heeft het. Nu hebben wij van Huurtent al heel wat voorbij zien komen, maar van artcamping hadden wij persoonlijk nog nooit gehoord. Hoe leuk is deze manier van kamperen met een groep of groot gezin tot en met acht personen?! Je leeft, kookt en eet in de benedenste bol en slaapt in de overige twee bollen op een halfrond bed dat geschikt is voor vier personen. Als dat niet vernieuwend is.

Artcamp


Verblijven in de artcamp, een unieke combinatie van drie koepeltenten, kun je in Gelderland. Voor een overzicht van de leukste tenten bij Ardoer kijk je op dit overzicht. Wat denk je bijvoorbeeld van de Cocosweet? Of de tentvilla?

- Belltent
Duinlodges. Boshutten. Heidelodges en safaritenten. RCN heeft het allemaal. Maar op welke glamping accommodatie werden wij nu echt verliefd? Op de Belltent! Deze nieuwkomer in glampingland is one of a kind. Hij ziet er leuk uit, is sfeervol van binnen en zorgt ervoor dat je je heerlijk relaxed voelt. Gezellig met z’n twee. Een overzicht van alle bijzondere accommodaties op RCN vakantieparken in Nederland vind je op het overzicht van RCN.

Belltent RCN De Jagerstee


- Bubble lodge
Is dit dan de accommodatie van de toekomst? Op diverse plaatsen in Frankrijk kun je al onder de sterren slapen. In de doorzichtige bubble lodge heb je maximale interactie met de omgeving en de natuur. Het is waarschijnlijk even wennen dat iedereen je ziet zitten, maar wedden dat je hier nog jaren over napraat? Weer eens wat anders! Kijk op deze website als je het wel ziet zitten.


Bubble lodgeP.S. Er zijn ook bubble lodges met overdekte slaapkamer. Misschien fijn om te weten.Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieglampingtentvakantiebelevingglampingdorpennieuw2017