Meivakantie 2024: Nederland of toch niet?

 13 Oktober 2023   Typisch Fem

Het lijkt misschien nog even weg, maar over zes maanden is het weer zover: de meivakantie. Voor steeds meer mensen is dit hét moment voor een gezinsvakantie. Begrijpelijk, want in de meivakantie zijn glampingvakanties goedkoper dan in de zomervakantie. En het weer? Dat is met een beetje geluk al aardig aangenaam! De enige vraag die rest is nog: gaan we de grens over of blijven we in eigen land in de meivakantie?

Een of twee weken meivakantie

Allereerst is het slim te kijken hoe lang je kinderen en/of jij vakantie hebben. Er staat namelijk maar één week vast. Zowel voor regio Noord, Midden als Zuid is dat 27 april t/m 5 mei 2024. Veel scholen breiden de meivakantie uit met de week erna. Dat is de week waarin Hemelvaart valt. In dat geval heb je vrij van 27 april t/m 12 mei 2024. Snel even de agenda van de school checken dus.

Voordelen van meivakantie in eigen land

Heb je slechts een weekje meivakantie? Dan vind je het misschien een heel gedoe om naar Zuid-Europa te rijden voor die paar dagen. Gelukkig zijn er dicht bij huis ook genoeg leuke campings te vinden. De kinderen hoeven geen Frans of Italiaans te spreken in de speeltuin. Opa en oma of jullie beste vrienden kunnen gezellig een dagje langskomen, ook fijn. En nóg een voordeel van meivakantie in eigen land: je kunt er op een duurzame manier naartoe reizen als je wilt. Goed nieuws voor iedereen met vliegschaamte. Met de elektrische auto, trein of fiets ben jij zo op je vakantiebestemming. Zonder schuldgevoel.

Meivakantie 2024 in Frankrijk of Italië

Heb je twee weken meivakantie en weet je van jezelf dat je na de koude wintermaanden altijd toe bent aan mooi weer? Dan is een voorjaarstripje naar Frankrijk of Italië natuurlijk ook aantrekkelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van de westkust van Frankrijk of Le Marche in Italië? Kies voor ultiem ontspannen in het voorjaar en ga voor een stacaravan of glampingaccommodatie die van alle gemakken voorzien is. In landen als Frankrijk en Italië liggen de leuke dagexcursies voor het oprapen. En dankzij de taal, het klimaat en de verse croissants of pizza’s zijn jullie écht even helemaal weg.

Meivakantie 2024 met korting

Diverse glampingorganisaties zoals Roan, Eurocamp, Gustocamp, Estivo Travel en Homair bieden nu vroegboekkortingen voor 2024, waarmee je vaak zo’n 20 tot 40 procent bespaart. Al voor een paar honderd euro zit je een week in een stacaravan! Hier lees je meer over deze vroegboekacties, die ook gelden voor de meivakantie. Bovendien kun je vroeg geboekte vakanties vaak nog maandenlang kosteloos wijzigen en annuleren. Handig voor als je een wispelturige werkgever of partner hebt.

wordt het Nederland of toch maar Italië in de meivakantie


Meivakantietips:

Nederland:

Camping de Leistert in Limburg
Vakantiepark/camping de Leistert in Limburg is werkelijk een paradijsje voor glampingliefhebbers. Boek snel jouw safaritent hier want er zijn er nu al niet meer zo veel beschikbaar in de meivakantie 2024. En anders zien de andere vakantiewoningen er ook erg aantrekkelijk uit. Kies je voor de Leistert dan kies je voor een kindvriendelijke vakantie.

Camping het Genieten in Kaatsheuvel
Of wat dacht je van een weekje Noord-Brabant. Camping het Genieten in Kaatsheuvel is gastvrij en Bourgondisch. Je logeert hier in luxe accommodaties op korte afstand van de Efteling en de Drunense Duinen. Dit wordt een geweldige vakantie in het voorjaar, ook als het weer wat tegen zit. (leuk weetje: juni 2024 gaat het binnenzwembad open)

Camping het Genieten in Kaatsheuvel


Frankrijk:

Camping Aluna Vacances, Ardèche
Vakantie vieren in het hart van de Ardèche, iets meer dan 1000 kilometer rijden, kan uitstekend op camping Aluna Vacances. De luxe accommodaties Premium Lounge en Supreme Lounge van Roan gaan hart in de meivakantie en dat is ook logisch want de prijs is een stuk voordeliger dan in het hoogseizoen.

vanaf camping Aluna Vacances een leuke kanotocht richting Vallon Pont d


Camping La Croix du Vieux Pont in de Picardie
Of liever niet zo lang onderweg? Dan is camping La Croix du Vieux Pont een heerlijke groene camping met een overdekt zwembad en fijn restaurant. Deze kindvriendelijke camping ligt ongeveer 100 kilometer van Disneyland Parijs en de stad Parijs, dus wat let je? Verder kun je na een een bezoek aan Disneyland Parijs op de camping het beautycentrum bezoeken of even te relaxen.

Italië

Camping Norcenni Girasole
En is jouw meivakantie lekker lang, dan is een vakantie in mei naar Italië natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Wat dacht je van camping Norcenni Girasole in Toscane? Wij van huurtent.nl zijn altijd blij wanneer wij deze grote camping, midden in Toscane, oprijden. De zwembaden, de restaurants, de ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden, het klopt allemaal. En....in de meivakantie is de sfeer ook nog eens heel fijn, net niet te druk.

Camping Weekend, Gardameer
Al eens vakantie gevierd aan het Gardameer? Echt doen hoor en in de meivakantie is het aan het Gardameer veel rustiger dan in het hoogseizoen en de prijzen zijn ook aantrekkelijker, niet onbelangrijk. Camping Weekend is terrasvormig en heeft daardoor een geweldig uitzicht over het Gardameer. Het enthousiaste personeel verzorgt hier heerlijke Italiaanse maaltijden en de leuke stadjes als Sirmione, Salo en Limone liggen allemaal op rijafstand. Je logeert hier in de mooiste glampingaccommodaties want de organisatie Vacanze Col Cuore heeft glamping zo'n beetje uitgevonden...


Vanaf camping Weekend een adembenemend uitzicht over het GardameerAnderen lazen ook onze blogs over  2024meivakantieNederlandFrankrijkGustoBabyItaliëvoorjaarvroegboekenvroegboekkorting