Safaritent huren in Umbrië deze zomer?

 24 Mei 2018   Typisch Fem

Groen in alle tinten in Umbrië


Het groene Umbrië, verscholen tussen meren, watervallen, heuvels en nationale parken, is een streek in het midden van Italië. Dit groene hart van Italië is minder druk dan Venetië, het Gardameer en sommige delen van Toscane, terwijl je er tegelijkertijd beter dan waar dan ook voelt dat je midden in Italië zit. Naast de sfeervolle oude steden Assisi, Perugia en Spoleto vind je er knusse Middeleeuwse dorpjes waar de geur van kruidige truffelpasta, gegrilde aubergine en mozzarella met basilicum je neusgaten binnendringt. Je uitzicht wordt bepaald door zonnebloemen, olijven, wijngaarden en groen in alle mogelijke tinten. Kan het nog Italiaanser?

Glamping in Umbrië

Glamping lijkt te zijn uitgevonden voor Umbrië. De kleine groene campings midden in de natuur lenen zich perfect voor een relaxt verblijf in een safaritent of lodgetent. Denk ook eens aan Umbrië in het voor- of naseizoen. Hartje zomer is het er warm en droog, in de meivakantie of herfstvakantie is de temperatuur iets aangenamer. En voor de prijzen geldt hetzelfde natuurlijk.

Onze topcampings in Umbrië
Wij hebben 9 topcampings in Umbrië voor je in de aanbieding. Hierbij onze persoonlijke favorieten.

1 Agriturismo Casale il Sogno

Je moet er snel bij zijn, want op deze boerencamping vind je maar 2 safaritenten van Greencamp en 3 kampeerplaatsen. Elke safaritent heeft een eigen badkamer en samen met de gezinnen van de andere tenten heb je een zwembad met uitzicht over de heuvels en diverse speeltoestellen tot je beschikking. En ’s avonds? Dan zit je twee avonden in de week met z’n allen aan een lange tafel te genieten van lokale specialiteiten, klaargemaakt door de Italiaanse kokkin. Dit is kleinschalig glampen ten top!

2 Terrassencamping Il Collaccio

Eurocamp heeft hier volop safaritenten en bungalowtenten staan. Ook van Tendi vind je safaritenten op deze terrassencamping. De familiecamping ligt tegen een heuvel en is gelegen rondom een vakantieboerderij. De kleine camping kent een supergoed restaurant dat mensen van ver buiten het dorp trekt. Verder vind je er twee buitenzwembaden en er is volop aan gezinnen met kleine kinderen gedacht. Er zijn twee peuterbaden en sommige plaatsen hebben een afrastering zodat de kinderen veilig kunnen spelen bij de tent.

glampen in Umbrië op Il Collaccio


3 Familiecamping Monti del Sole

Glampingaanbieder Tendi heeft hier safaritenten en lodgetenten met sanitair waar een gezin tot en met 6 personen in kan verblijven. De kleine camping midden in Umbrië ligt op 400 meter hoogte, dus met dat uitzicht zit ’t wel goed. Zwembad? Check. Middeleeuwse dorpjes in de omgeving? Check.

4 Agriturismo en glampingcamping Pian di Boccio

Ook deze kleinschalige camping in hartje Umbrië telt nog geen 100 plaatsen, wat hem buitengewoon charmant en gezellig maakt. Omringd door bos, een groentetuin en allerlei fruit- en notenbomen, is de naam agriturismo wel op z’n plaats. Glampingspecialisten Villatent, Lodge Holidays en Greencamp, je vindt ze hier allemaal.


Villatenten op Pian die Boccio


Voor ieder wat wils dus, daar in Umbrië. Zit er hierboven nog niets tussen waar je van gaat stuiteren? Onze lijst met lodgetenten en safaritenten in Toscane helpt je zeker weten verder. Ook op overige plekken in Italië zijn volop safaritenten en glampingaccommodaties te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van ’t Gardameer, Lago Maggiore of de Adriatische kust?
Succes met kiezen!
Anderen lazen ook onze blogs over  umbriëGlamLodgeglampingglampingdorpenkamperenItaliëvoorjaarnajaar