Voor- en tegenwind, vakantie op Walcheren

 1 Juni 2017   Huurtent

Meivakantie 2017?

Het werd voor ons een kampeervakantie met zon, zee en water en ook nog eens de mooiste stranden van Nederland! Waar? Nou “gewoon” op Walcheren. Ben je op zoek naar een vakantie in Nederland aan het water? Op Walcheren ben je overal maximaal 15 minuten van de stranden verwijderd.

Vakantie aan het water

Ook wij van Huurtent vinden vakantie aan het water fijn en héél divers. Waar kun je nu beter uitwaaien dan aan het strand? Of lekker je bedje zetten en genieten van een goed boek en de zon? Eindelijk die vlieger de lucht in krijgen? Heerlijk verse vis eten? Wandelen én fietsen, mooie historische steden bezoeken? De WOII-geschiedenis onderweg tegenkomen? We kunnen je zeggen dat kan allemaal op Walcheren.

Paragliding strand Zoutelande


Wandelen en fietsen, wind mee...

Onze week Walcheren bestond vooral uit wandelen en fietsen. Deze tochten hadden wij thuis al helemaal uitgezocht via Route.nl
Onze wandeling van Zoutelande naar Vlissingen via het zuidelijke strand met de hoge duinen was er een van herkenning, wij zijn hier veel met onze toen nog jonge kinderen geweest. Onderweg kom je plaatsen als Zoutelande, Groot Valkenisse en Dishoek tegen en diverse grote en kleinere campings. Even bijkomen bij een van de gezellige Strandpaviljoens en je al wandelend vergapen aan de vele en leuke strandhuisjes aan het strand.

Strand Vlissingen, strandhuisjes


Wind, zee en zilte geur

Bij aankomst op de gezellige boulevard van Vlissingen hebben we genoten van een bakje kibbeling, niet alleen wij maar ook vele Duitse toeristen. Niet alleen de Nederlandse toerist maar ook de Duitse toerist heeft Walcheren al lang in zijn of haar hart gesloten. Het kusttoerisme van Walcheren bestaat veelal uit Duitse toeristen uit de Duitse regio Noordrijn-Westfalen en een kleiner gedeelte uit Rijnland-Palts. De kust van Walcheren is erg aantrekkelijk voor hen, zeker omdat deze kust voor hen zeer goed te berijden is, ideaal voor een kortere vakantie, kindvriendelijk en ook nog eens hondvriendelijk.

Samen naar het strand


Wij genoten van de fijne sfeer en het fantastische uitzicht over de Westerschelde, met de priemende ogen van Michiel de Ruyter in onze rug, en links van ons het gezellige centrum met “Het Arsenaal”. Voor jonge gezinnen is het Arsenaal een bezoek waard, denk aan de diverse aquaria met zelfs roggen en haaien. En wat dacht je van het leuke piratenpark? Wij lieten het Arsenaal even voor wat het was en wandelden door het historische centrum van Vlissingen. Vlissingen heeft een rijk verleden en speelde een grote rol in de geschiedenis van de Oranjes. Dus genoeg te zien! Ga in ieder geval even de Oranje-route halen bij het VVV en geniet….

Vlissingen, Michiel de Ruyter en het Arsenaal op de achtergrond


Campings bezoeken op Walcheren

Huurtent is huurtent niet als wij tijdens ons verblijf de campings op dit Zeeuwse eiland niet bezocht hadden. Ons eigen verblijf op Ardoer camping de Meerpaal in Zoutelande was werkelijk één groot feest. Een mooi vakantiepark met prachtige vakantiehuizen en glamping-safaritenten en daarbij een mooi onderhouden niet te grote camping met mooie ruime kampeerplaatsen en veelal privé sanitair. Voor de jonge gezinnen moet dit een paradijsje zijn, goed te overzien, een fijne waterspeeltuin en gezellig terras met goed restaurant. En dat allemaal goed uitgetest door het huurtent-team….
De verschillende fietstochten in voor- en tegenwind naar Veere, Middelburg en Domburg leidde ons langs de diverse campings. Hieronder vind je de

top 10 campings van Walcheren


1. Ardoer de Meerpaal
2. Ardoer Ons Buiten
3. Ardoer de Pekelinge
4. De Zandput
5. Dishoek
6. Roompot Beach Resort (strandhuisjes)
7. Ardoer Westhove
8. Kampeerresort Hof Domburg
9. Bos en Duin (vakantiepark)
10. Noordzee Résidence Dishoek (vakantiepark)
Anderen lazen ook onze blogs over  Zeelandtipsstrandhuisjestrandwandelenfietsenbelevingbezienswaardigheidcampingcamping onder de zonmeivakantieNederlandNederlandse kuststadswandelingvakantieparken