Wordt het dit jaar luxe kamperen of glamping in Italië?

 4 Mei 2018   Typisch Fem

Heerlijk Italië


Het land van pizza, pasta, stracciatella en ‘Ciao bella’. Het thuis van miljoenen charmante Italianen, met haar rijke historie en overdosis culturele hotspots. Wie wil er nu niet luxe kamperen in Italië? Het warme Italië heeft alles wat je zoekt voor een glampingvakantie. Strand en stad. Heuvels en meren. Hartelijke mensen en lekker eten. Is het deze zomer tijd voor een comfortabele safaritent of luxe lodgetent in la bella Italia? Ik zeg ja!

Overzicht glamping campings Italië


Een korte blik op het overzicht met de beste glamping spots in Italië, brengt me tot de volgende top 8 van glamping campings.

1 Camping Orlando in Chianti, Toscane

Kleinschalig en gezellig, en toch alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie.
Van een animatieteam dat de taal van je kind spreekt tot kinderspeeltuin, zwembad en een zeer ruime keuze uit glamping accommodaties.
En even een weet: "de proeftuin voor nieuwe glamping-accommodaties". Hier staan de nieuwste, door Vacanceselect, ontwikkelde glampingtenten, airlodges, cocosweets en glampingsuites. En wat dacht je van de duurzame Bohemian Lodge?

Goedemorgen zwembad Orlando in Chianti


2 Camping Weekend, Gardameer

Het Gardameer op loopafstand. Vanaf jouw vakantiehuis een prachtig uitzicht over het Gardameer. Terrasvormig met een fijn zwembad en kinderbad. En ja, natuurlijk barst het hier van de glampingcaravans, lodgetenten en safaritenten.

Glamping op camping Weekend


3 Camping Laguna Village, Adriatische kust

Niet te groot, wel alle voorzieningen. Deze middelgrote glamping camping valt extra in de smaak bij glijbaanliefhebbers, strandgangers en watersporters.

Glamping op camping Laguna Village in de Moda Stacaravan



4 Camping Alcantara, Sicilië

Zelf was ik er een paar jaar terug en serieus: veel authentieker en gemoedelijker wordt het niet. Deze minicamping op het eiland Sicilië ligt midden in de natuur, en hetzelfde geldt dus voor je 5-persoons safaritent van glamping4All met sanitair.

Goedemorgen Alcantara, glamping op Sicilië


5 Camping Fabulous, Rome

Een luxe kampeervakantie combineren met een stedentrip? Doen! Vanaf deze camping sta je in een half uur in hartje Rome. Tal van aanbieders van safaritenten en stacaravans met namen als Puccini, Vivaldi en Espace, staan te trappelen je een aanbieding te doen. Je hoeft alleen nog maar ja te zeggen.

Hartje Rome bezoeken vanaf camping Fabulous


6 Agriturismo Pian di Boccio, Umbrië

Groen en rustiek. Klein en sfeervol. Zoek je allesbehalve massa en wil je een uitzicht waar je u tegen zegt? Een glamping plekje in een van de mooiste streken van Italië, met warm water, eigen toilet en privé douche?
Je hebt je ideale zomervakantie zojuist gevonden.

Umbrië, glamping op Agriturismo Pioan di Boccio


7 Camping Lago Maggiore Village, Lago Maggiore

Als je het Gardameer overweegt, moet je zeker ook haar zusje Lago Maggiore overwegen. Een middelgrote, kindvriendelijke gezinscamping. Met Hybrid Clever, stacaravan met drie slaapkamers of zevenpersoons lodgetent. Lijkt je dat wat?

Lodgetenten Go4Camp op camping Lago Maggiore Village


8 Camping River, Liguria

In het noordelijke deel van de laars vind je deze camping met veel glampingmogelijkheden, ook voor grote gezinnen met drie of vier kinderen. Aan het strand en de bloemenrivièra, plaatjes als Cinque Terre en Pisa dichtbij. We kunnen ons een vervelendere plek voorstellen.

Glamping Camping River, Stacaravan Premium Next


Zit jouw glampingvakantie voor dit jaar ertussen? Of kijk je liever even zelf in het glampingoverzicht van huurtent.nl? Eén ding willen we vast meegeven: Buona Vacanza!



Anderen lazen ook onze blogs over  duurzaamGlamLodgeglampingglampingdorpenItaliëlodgetentsafaritentSelectcampVacanceselect