Zalig Zeeland in het najaar

 24 September 2021   Typisch Fem

Zeeland. Voor onze familie is het de plek voor het jaarlijkse familieweekend in de herfst, voor andere gezinnen is het misschien de ideale provincie voor de zomer- of voorjaarsvakantie. Of je nu zoals wij graag in het najaar uitwaait met een dikke trui aan of liever in je bikini met vijfentwintig graden neerstrijkt bij een beachclub; er is één ding dat ons Zeelandgangers met elkaar verbindt. De zee natuurlijk :-) . Oja, en het strand. En mosselen.

De beste natuur- en strandwandelingen in Zeeland

De kustlijn van Zeeland is in totaal 650 kilometer lang. En laten de zee en het strand nu toevallig bovenaan menig vakantiewensenlijstje staan, ongeacht het seizoen. Aan wandelroutes langs en rondom de Zeeuwse kust dan ook geen gebrek! We noemen er een paar, gewoon ter inspiratie ?

Strand op zuid-beveland


- Struinen door bos en duin, Walcheren
Ruim 9 kilometer wandelen langs natuur en cultuur, dat is wat je te wachten staat. Je wandelt door natuurgebied De Manteling en komt door de oudste badplaats van Zeeland, waar je een stuk over het Domburgse strand wandelt.

- Land en water bij Nieuwvliet, Zeeuws-Vlaanderen
Polders, natte vlakten, strand en duinen. Deze route van 8,6 kilometer lang laat je lopen door een gevarieerd landschap. Je komt onderweg onder andere door De Verdronken Zwarte Polder, een sluftergebied. Grote kans dat je hier bijzondere planten en water- en weidevogels spot!

- Proef de Oosterschelde, Zuid-Beveland
Deze wandelroute is slechts 3,9 km lang en leidt je rondom Yerseke, bekend om haar mossel- en oestercultuur. Een oester vers uit zee proeven? Hier moet je zijn. Doordat de wandeltocht niet te lang is, kunnen kleine kinderen gewoon lekker mee.

- Fruitroute, Zuid-Beveland
Ook op Zuid-Beveland, in dit geval rondom Kapelle, vind je deze wandelroute die start bij het Fruitteelt Museum en langs veel akkers, weilanden en boomgaarden gaat. Zelf je appel of peer plukken in de boomgaard? Een bakje pruimen of frambozen kopen langs de kant van de weg? Doen, want tijdens deze wandeltocht van 17 kilometer kun je wel wat extra vocht gebruiken!

Van puntzak friet tot Zeeuwse mosselen

Buiten bezig zijn maakt hongerig. Nu zijn wij met onze familie bijna net zo’n fan van Zeeuwse mosselen als onze zuiderburen en de rest van de wereld. Hoe zit het met jou? Speciaal voor de iklustgeenmosselen-mensen onder ons staat er zowat bij elk strand een frietkot en verkopen de Zeelandse bakkers zoete Zeeuwse bolussen en babbelaars. Mmmm….

Bootje varen rond de Zeelandse eilanden


Deltawerken en Neeltje Jans

Iets waar je zeker weten moet gaan kijken tijdens je week of weekendje weg in Zeeland, is Deltapark Neeltje Jans. Hier leer je alles over de deltawerken, bezoek je het binnenste van de stormvloedkering, maak je kennis met zeehonden en zeeleeuwen en suis je door waterglijbanen in het bijbehorende aquapark. Ook een rondvaart door de Oosterschelde en een heuse 2,5 uur durende Oosterschelde safari behoren tot de mogelijkheden. Hele familie mee en gaan!

Stoomtrein Goes-Borsele

Eerlijk is eerlijk, onze kinderen zijn hier wat groot voor inmiddels. Maar ik kan me tijd nog levendig herinneren dat ze met open mond stonden te kijken naar de stoker, fluitende locomotief en de conducteur die de deur nog met de hand sloot. Voor een paar tientjes ga je met het hele gezin even terug naar begin vorige eeuw. Er zijn lesjes geschiedenis die duurder zijn.

Middelburg, Vlissingen of Goes

Last but not least: Zeeland heeft hartstikke leuke steden om te bezoeken. In Goes kun je goed winkelen en daarnaast zou ik even een kijkje nemen in de stadshaven met mooie, oude gebouwen. Middelburg is de grootste en misschien wel meest sfeervolle stad van Zeeland. Van de Town Hall, een architectonisch hoogstandje, tot diverse musea, bierbrouwerijen, de 17e eeuwse Oostkerk en natuurlijk ook gewoon de H&M en Omoda: alles is aanwezig. Tot slot heb je nog Vlissingen, dat ligt aan de Noordzee en de Schelde. Deze stad is bekend om haar boulevard, het Zeeuws Maritiem MuZEEum en piratenthemapark Het Arsenaal.

Heb jij je vakantiehuisje of bungalowpark voor komende herfstvakantie al uitgezocht? Op vakantiekoffer.nlvind je maar liefst 51 vakantieparken in Zeeland. Uitzoeken maar!
Anderen lazen ook onze blogs over  2021herfstvakantieEigen LandNederlandse kustZeeland