Kleinschalige Boerenbed locatie
Werkend agrarisch bedrijf
Safaritent met eigen toilet
Boerenzwembad
Wandel- en fietstochten
Boerderijwinkel
Honden aangelijnd toegestaan
Het Hopmuseum bezoeken

Boeken op camping BoerenBed Hoeve den Overdraght? Kies hier verblijf en organisatie:

Over camping BoerenBed Hoeve den Overdraght, Noordzeekust

In België, tegen de Franse grens en vlak bij de zee, langs één van de diepste waterlopen in West-Vlaanderen ligt Hoeve den Overdraght. Op dit moderne landbouwbedrijf wonen Filip, Ann en hun kinderen samen met hun prachtige Jerseykoeien en schapen. De koeien staan bekend om hun super romige melk! Ann laat je tijdens een workshop zien wat je met het wol van de schapen kan maken. De tenthuisjes waarin je logeert staan in een rondje rondom het speelterrein. Een van de grootste troeven is het boerenzwembad, heerlijk om tijdens een warme zomerdag in te duiken!

Een heerlijke vakantie in het Vlaamse Poperinge
BoerenBed Hoeve den Overdraght is een kijk- en doeboerderij geworden met speciale en zeldzame schapen geselecteerd voor de wol. Tijdens de bronstperiode in het najaar wordt er één ram bij de ooien gezet. 5 maanden min 5 dagen (145 dagen) later worden de lammetjes geboren. Dit is een drukke periode. Soms gebeurt het dat een ooi haar lammetjes niet herkent waardoor de boer de lammetjes moet opvoeden met een zuigfles.

Bij goed weer in het voor- en najaar of in de zomer trekken ze met zijn allen de weides in, grenzend aan de Poperingevaart, om de dieren van dichtbij te bewonderen en met wat geduld ook aan te raken. Tijdens de rondleiding vertellen ze uitgebreid over de speciale en zeldzame schapenrassen en hun specifieke kenmerken. Een kleine demo toont wat je zoal met wol kan doen. En wie het durft, kan het zelf eens oefenen.

Wandelen, fietsen of een dagje op stap?
Vind je ezels leuk? Buurvrouw Pat weet van alles te vertellen over deze dieren. Vanaf jouw vakantie-adres kun je mooie wandel- en fietstochten maken. En vervelen is voor de kinderen hier echt geen optie: wat dacht je van een bezoek aan het Hopmuseum, de Kinderbrouwerij, Kasteel Beauvoorde of kabelbaan Cordoba. Fan van K3, Bumba, Kabouter Plop? Dan is een dagje Plopsaland zeker een aanrader! Mag het allemaal wat spannender, wat dacht je van attractiepark Bellewaerde? De stranden van de Panne zijn makkelijk te bereiken en hier kun je volop strandzeilen en kitesurfen. Of misschien ga je de grens met Frankrijk wel over, breng dan zeker een bezoek aan Rijssel (Lille).

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed Hoeve den Overdraght!


Boeken op BoerenBed Hoeve den Overdraght

BoerenBed en Roompot Vakanties verhuren lodgetenten met douche/bad en wc. Glamping is het nieuwe stijlvol kamperen!